Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Студенти от ВСУ Ч.Храбър с проект за възстановяване на промишлена зона в Париж

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студенти на Варненския свободен университет се състезават за благоустрояването на територията на остарял промишлен комплекс в Париж.

В непосредствена непосредственост ще се проведат олимпийските и параолимпийските игри през 2024 година

Четвъртокурсници от компетентност " Архитектура “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ се състезават в влиятелен интернационален студентски конкурс за благоустрояването на някогашна промишлена зона в парижкия регион Сен Дьони. Студентите Пресияна Пенчева и Виктория Гърневска се включиха в XVI издание на " Multi Comfort 2020 “ на компанията " Sain Gobain “ и създават плана си под управлението на преподавателя и наставник доцент доктор арх. Пламен Петров.

Задачата на тазгодишното издание на състезанието е същинско предизвикателство за студентите. Те би трябвало да предложат новаторски, устойчиви и енергийно ефикасни решения за преобразуването на зоната на пост-индустриалния обект на " Coignet Enterprise “ в парижкия регион Сен-Дени. Задачата включва планиране на зелена жилищна, образователна и развлекателна зона, която да съчетава по едно и също време следите от историческо завещание със актуалните потребности за стабилно развиване на квартала.

Интересен факт е, че в непосредствена непосредственост се намира националният стадион " Стад дьо Франс “, който през 2024 година ще бъде хазаин на XXXIII-те Летни олимпийски и Параолимпийски игри. Отреденият за благоустрояване имот е сред река Сена и железопътните линии, излизащи на север от Париж. Историята на терена е още по-любопитна и от обстоятелството, че в него е първото железобетонно здание в Париж – " Maison de François Coignet “, издигнато през 1853 година и оповестено за монумент на културата през 1998 година В къщата са настанявани служащите от околните цехове за торове, лепило и желатин. Самият Франсоа Коанье е водещ френски фабрикант, пионер в приложението на стоманобетона и съмишленик на най-известния френски градостроител Жорж-Йожен Осман, прочут като барон Осман – архитектът, дал днешния образ на Париж.

Конкурсът се организира за 16 поредна година и протича в два стадия - национално равнище, в който вземат участие екипи от студенти по архитектура от българските университети. Във втория, интернационален стадий, спечелилите от националните състезания ще презентират своите планове пред интернационално жури в кметство на Сен Дьони. Студентите по архитектура на ВСУ " Черноризец Храбър “ имат богат опит в присъединяване в влиятелния конкурс. В 10-то юбилейно издание петокурсниците Валентина Петрова и Калоян Димов печелят първо място в националния стадий на " Multi Comfort “ с план на тематика " Училище на бъдещето “. През 2017 студентите Полина Славова и Ангел Петраков, студенти тогава в IV курс в ВСУ " Черноризец Храбър " показват България в Мадрид с план " Мултикомфортна къща “.

В последното издание на състезанието, в който бъдещите архитекти проектираха къща в Милано, участваха над 2 200 студенти от 34 страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР