Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеБивши и настоящи студенти

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеБивши и настоящи студенти
Коментари Харесай

Близо 4 милиона евро европейски средства за образователни институции във Варненско

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Бивши и сегашни студенти от
ТУ - Варна:виж още Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Проекти на варненски образователни заведения и просветителни организации на обща стойност 3 671 853 евро са утвърдени за финансиране по стратегия " Еразъм+ “, Ключова активност 1 " Образователна подвижност за жители “. Поканата за банкет на планови оферти беше оповестена през февруари, а резултатите станаха ясни на 12 юни тази година, оповестиха от Областния информативен център-Варна.

В бранш " Висше обучение “ финансиране по програмата ще получат плановете на ВСУ " Черноризец смел “ (149 630 евро), ВВМУ " Никола Йонков Вапцаров “ (837 490 евро), Висше учебно заведение по мениджмънт (420 515 евро), Икономически университет-Варна (570 085 евро), Медицински университет-Варна (203 370 евро), Технически университет-Варна (823 075 евро).

В листата на утвърдените в бранш " Международно измерение във висшето обучение “ са намерили място плановете на четири варненски университета. Икономическият университет ще получи общо 203 000 евро, с цел да реализира пътувания на свои фрагменти до Черна гора, Албания, Армения, Украйна, Руската федерация, Индия, Казахстан и Нигерия. Техническият университет е с утвърдено финансиране в размер на 36 030 евро за аудиенция в Албания. Висшето военноморско учебно заведение " Н.Й.Вапцаров “ ще посети Украйна и Грузия, а разноските са на стойност 29 610 евро. 177 100 евро са привлечените средства от Висшето учебно заведение по мениджмънт, което възнамерява да пътува до Иран, Филипините, Таджикистан и Фиджи.

Забелязва се слаба интензивност измежду представителите на междинните образователни заведения в региона, демонстрира анализът на ОИЦ-Варна. В бранш " Училищно обучение “ са класирани единствено два плана. СУ " Свети Свети Кирил и Методий “ в Синдел е спечелило финансиране в размер на 7 860 евро за плана си " Интеркултурно взаимоотношение в професионалното образование “. Варненската ДГ 44 " Валентина Терешкова “ ще получи 20 005 евро, с цел да осъществя плана си " За здрави, щастливи и сполучливи деца в детската градина “.

Сред утвърдените планове в бранш " Професионално обучение и образование “ са: " Усвояване на на практика подходи в образованието и използване на интернационалните стандарти  в строителството, архитектурата и геодезията “ на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Васил Левски “- Варна (54 255 евро), " Европейски опит - за сполучлив старт в живота “ на Професионалната гимназия по селско стопанство " Иван Владимирович Мичурин “ в Долни чифлик (58 438 евро) и " Европейската  процедура - път към сполучливата професионална реализация “ на ПГ по текстил и фешън дизайн – Варна  (72 780 евро).

В бранш " Образование за възрастни “ е утвърден единствено един варненски план – " Включване в образования: същина на устойчивостта “ на Сдружение с нестопанска цел " Регионален Клъстър

Североизток “. Той е на стойност 8 610 евро, прибавиха от Областния информативен център-Варна.

" Еразъм+ “ е стратегия на Европейски Съюз за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта в Европа. Тя дава късмет на милиони европейци да пътуват, да се образоват и да придобият опит в чужбина.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР