Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Ученици и студенти ще разработват умни решения за Варна на хакатон

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.От 26 до 28 март 2021 година  ще се организира безвъзмезден онлайн хакатон за възпитаници и студенти – “Smart Solutions for Smart Varna ", проведен от " МенторМейт “ и Икономически университет – Варна в съдействие с Община Варна. 

Участниците ще създават умни решения, които да създадат морската ни столица един по-дигитален и съвременен град. Екипите ще могат да основават софтуерни или хардуерни планове, като избират сами технологиите и езиците, с които да работят. На тяхно разположение ще бъдат и топ софтуерни експерти с дълготраен опит, които ще влязат в ролята на техни ментори и ще им оказват помощ в реализацията на плановете. 

Някои от тематиките, по които ще работят участниците, са " Дигитализация на ръководството и администрацията “, " Инфраструктура и околна среда “, " Дигитализация на образованието “, " Спорт и свободно време “, " Умен превоз “, " Здравеопазване по време на пандемия “ и други. 

В надпреварата могат да се включат както към този момент образувани тимове, по този начин и самостоятелни участници, които ще бъдат разпределени в екипи по ползи. Отборите могат да се състоят от 2 до 5 индивида, а учениците би трябвало да имат навършени 16 години. 

В края на хакатона всеки тим ще показа пилотна версия на плана си под формата на презентация и демо в границите на 10 - 15 минути. След това журито ще дефинира 1-во, 2-ро и 3-то място надлежно и в двете категории – " Ученици " и " Студенти ". 

За най-добре представилите се тимове ще има специфични награди, като тимът победител ще завоюва парична награда в размер на 1000 лв.. Всеки участник в тима, класирал се на второ място, ще получи интелигентен гласов помощник Гугъл Home, а всеки участник в тима на трето място ще се радва на аксесоар за мобилен телефон Cellular 3D VR GLASSES. Организаторите от " МенторМейт “ ще се включат и с две специфични награди за отличили се тимове. Преди надпреварата участниците ще получат кутия с потребни предмети, които да ги вдъхновят и поддържат по време на хакатона.

Учениците и студентите, които имат предпочитание да вземат участие в хакатона, могат да се записват тук и да наблюдават настоящата информация във фейсбук страницата на събитието. 

Сайт за регистрация:

Facebook събитие:

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР