Бивши и настоящи членове на кабинета свидетели по делото срещу

...
Бивши и настоящи членове на кабинета свидетели по делото срещу
Коментари Харесай

Бивши и настоящи членове на кабинета свидетели по делото срещу Москов

Бивши и сегашни членове на кабинета очевидци по делото против Москов
Бивши и сегашни членове на държавното управление се явиха в Специализирания углавен съд, с цел да свидетелстват по делото против някогашния министър на опазването на здравето Петър Москов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В правосъдна зала пристигнаха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, както и някогашният министър на превоза в сегашния кабинет Ивайло Московски. Като очевидец по делото се яви и някогашният министър на стопанската система в предходното държавно управление Божидар Лукарски.

В началото на съвещанието стана ясно, че призовка за очевидец и получил и министър председателят Бойко Борисов, само че заради наложителен ангажимент той е изпратил молба до правосъдния състав да бъде разпитан на друга дата. Свидетел по делото е и Меглена Кунева, само че тя също не се яви през днешния ден.

Делото против Москов потегли всъщност през септември предходната година, а при започване на октомври в спецсъда бяха разпитани като очевидци някогашните министри в кабинета „ Борсов 2 “ Ивайло Калфин – обществен, Румяна Бъчварова - вътрешен, Николай Ненчев – на защитата и Теменужка Петкова, която е енергиен министър и в кабинета „ Борсов 3 “.

Срещу някогашния здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 хиляди дози ваксина за деца „ Пентаксим – 0.5 мл. ” и 100 хиляди дози ваксина „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Според прокуратурата от дейностите на Москов тогава са настъпили вреди за българското здравно министерство в размер на 325 233,87 лева, само че и неимуществени вреди, изразяващи се в съмнение на жителите в активността му.

Срещу Петър Москов е повдигнато и второ обвиняване поради това, че на 27 ноември 2015 година, още веднъж в качеството му на здравен министър, съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка с „ Бул Био НЦЗПБ “ ЕООД за подаяние на 5 000 000 дози ваксини „ БЦЖ “.

Освен Москов обвинени по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР