Бившето ръководство беше упреквано за сделките за продажба на газ,

...
Бившето ръководство беше упреквано за сделките за продажба на газ,
Коментари Харесай

Делян Добрев: Булгаргаз занижава цените, за няколко дни загубите са 3,7 млн. лв.

" Бившето управление беше упреквано за покупко-продажбите за продажба на газ, а настоящето продава 20 пъти повече. Смущаващо е, че последните покупко-продажби на остарялото управление са на ценови равнища към 250 лева, а новите са на стойност 150 лева Това прави 3,7 млн. загуба за " Булгаргаз ". В медиаторите отива разликата. Те са двама мъже и една жена. Цели се банкрут на " Булгаргаз " с голяма корупционна скица ". Това съобщи някогашният министър на енергетиката Делян Добрев за " Офанзива ".

По думите му става въпрос за целенасочени дейности от кабинета. " Има присъединяване от страна на държавното управление, някой спомага за банкрута. Промяна в Закона за енергетиката цели да забрани на " Булгаргаз " да продава на други с изключение на битови клиенти и " Топлофикация ". Искат да извадят сдружението от пазара. Понеже не могат да се преборят със остарялото управление, минаха към тормоз ", уточни Добрев. Според него 10 дни патрулка стои пред дома на Николай Павлов.

" Тези медиатори ГЕРБ се опитваше да отстрани 3 години. След като съумя за този 10-годишен интервал 3 милиарда са спестени от медиатори ", акцентира той. И посочи, че шефът на " Булгаргаз " не дефинира цените на газа. Добрев счита, че формулата за пресмятане на цената с " Газпром " е уравновесена, тъй като взема поради спотовите пазари и петролните деривати.

" Може би би трябвало " Булгаргаз " би трябвало да миксира доставки на газ от " Газпром " и азерски, с цел да се усили енергийната сигурност, само че това няма да се случи ", предвижда Добрев. И дефинира като " нелепост " предлагането на Асен Василев за централизирано пазаруване на газ за държавни структури, защото ще има надценка. А в проблема с инспекциите на общини преди да им се отпускат помощи, той видя отвращение да се изплатят обезщетенията. За него има риск да се изгуби всяка опция за приемане на средства по Плана за възобновяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР