Бившето кино Космос се връща на изходна позиция - проектиране.

...
Бившето кино Космос се връща на изходна позиция - проектиране.
Коментари Харесай

Обявяват нов конкурс за кино Космос

Бившето кино " Космос " се връща на изходна позиция - планиране. Община Пловдив няма да разпорежда ремонт по плана, който беше презентиран предходната година, оповестиха от администрацията. Авторите желаеха да дарят идейната си разработка на общината и съгласно техните сметки реконструкцията на постройката щеше да коства 5 млн. лв..

Администрацията ще разгласи конкурс за нов план, по тази причина в бюджета за 2019-а към този момент не са планувани средства за " Космос ". За планиране ще бъдат обезпечени 150 000 лв.. Причината за обрата е, че от Камарата на архитектите са постъпили писма с искане за конкурс. Другото несъгласие е от групата архитекти, които предявяват авторски права за " Космос ". Общинските адвокати настояват, че за тях няма 100 % сигурност.

В конкурсната комисия за избор на архитект ще вземат участие представители на САБ и КАБ, увериха от Община Пловдив. Кино " Космос " е един от инфраструктурните планове, който трябваше да е подготвен за Европейска столица на културата и за който държавното управление даде целева дотация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР