Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия

...
Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия
Коментари Харесай

Ксения Собчак се изправя срещу Владимир Путин

Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде претендентът на партия „ Гражданска самодейност “ на изборите за президент на Русия на 18 март следващата година. Това взеха решение делегатите на партийния конгрес с 96 „ за “ и 7 гласа „ срещу “, съобщи ТАСС.

Според съветското изборно законодателство партийните претенденти би трябвало да подадат документите си в ЦИК до 12 януари, а самостоятелните - до 7 януари. След това претендентите стартират да събират подписи на гласоподаватели.

Тъй като ще бъде издигната от извънпарламентарна партия, Собчак би трябвало да набере най-малко 100 000 подписа, като от един район броя не трябва да надвишава 2500. За да бъдат регистрирани за присъединяване в изборите, претендентите от парламентарни партии не се нуждаят от подписи, а от самостоятелните се изискват 300 000.

Предаването на описите с подписите и останалите документи ще се прави в интервала от 27 декември до 31 януари. Собчак афишира себе си за „ претендент срещу всички “ и приканва гласоподавателите, които не харесват останалите кандидати за президентския пост, да гласоподават за нея, все едно че на бюлетината има рубрика „ срещу всички претенденти “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР