Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия

...
Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде кандидатът на партия
Коментари Харесай

ТВ водеща напира за президент на Русия

Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак ще бъде претендентът на партия ”Гражданска самодейност ” на изборите за президент на Русия на 18 март следващата година. Това взеха решение през днешния ден делегатите на партийния конгрес с 96 против 7 гласа, съобщи ТАСС.
Според съветското изборно законодателство партийните претенденти би трябвало да подадат документите си в ЦИК до 12 януари, а самостоятелните - до 7 януари. След това претендентите стартират да събират подписи на гласоподаватели.

Тъй като ще бъде издигната от извънпарламентарна партия, Собчак би трябвало да набере най-малко 100 000 подписа, като от един район броя не трябва да надвишава 2500. За да бъдат регистрирани за присъединяване в изборите, претендентите от парламентарни партии не се нуждаят от подписи, а от самостоятелните се изискват 300 хиляди. Предаването на описите с подписите и останалите документи ще се прави в интервала от 27 декември до 31 януари.

Собчак афишира себе си за " претендент срещу всички " и приканва гласоподавателите, които не харесват останалите кандидати за президентския пост, да гласоподават за нея, все едно че на бюлетината има рубрика " срещу всички претенденти ", отбелязва ТАСС и Българска национална телевизия.

Асошиейтед прес показва, че 36 -годишната телевизионна звезда, известна с острия си език, може да увеличи публичния интерес към изборите. Въпреки че тя отхвърля да е подставено лице на Кремъл, нейното присъединяване в изборите може да отслаби позициите на видния блогър и герой срещу корупцията Алексей Навални.

Собчак подлага на критика политиката на Кремъл и приканва за демократични промени, само че заобикаля да приказва неприятни неща за сегашния президент Владимир Путин, който през 90-те години е бил заместител на нейния към този момент починал татко Анатолий Собчак, по това време кмет на Санкт Петербург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР