Бившата световна номер 1 в тениса Амели Моресмо изрази възмущението

...
Бившата световна номер 1 в тениса Амели Моресмо изрази възмущението
Коментари Харесай

Бивша номер 1 в тениса: Ударихме дъното!

Бившата международна номер 1 в тениса Амели Моресмо изрази възмущението си от решението да бъде отсрочено доиграването на полуфиналния мач сред Новак Джокович и Доминик Тийм заради неприятните атмосферни условия.

Двубоят беше пресечен при резултат 6:2 3:6 3:1 в интерес на австрийския играч. В този миг заваля дъжд, което принуди уредниците да пресечен мача. В следствие беше оповестено, че полуфиналът ще бъде доигран в съботния ден, преди женския край.

Това решение провокира и редица отрицателни мнения в общественото пространство. Сред изразилите недоволството си беше и някогашната номер 1 в женския тенис и носителка на две трофеи от шампионати от Големия Шлем Амели Моресмо.

“Ударихме дъното! Абсолютно безобразно решение “, бяха думите на французойката.

Други, измежду които и легендата Пат Кеш, повдигнаха въпроса за какво дуелът не беше удължен след прекъсването на дъжда, макар че към момента не се беше стъмнило.

По стратегия се чака Джокович и Тийм да се върнат на корта в събота от 12 часа на централния корт “Филип Шатрие “, с цел да доиграят остатъка от срещата си. Това повдига и въпрос дали женският край сред Ашли Барти и Маркета Вондрусова ще стартира в точния момент. По прелиминарен проект той е очакван да стартира от 15 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР