Бившата шампионка от Уимбълдън Яна Новотна почина на 49-годишна възраст.

...
Бившата шампионка от Уимбълдън Яна Новотна почина на 49-годишна възраст.
Коментари Харесай

Тъжна новина за тениса: Напусна ни шампионката от Уимбълдън Яна Новотна след тежка борба с коварна болест

Бившата шампионка от Уимбълдън Яна Новотна умря на 49-годишна възраст.

Новотна, която бе известна със мощния си сервис, доближи до номер 2 в своята кариера, само че в никакъв случай не съумя да се изкачи на самия връх в международната класация.

Женската асоциация по тенис (WTA) разгласи, че Новотна си е отишла в мир, заобиколена от фамилията ѝ, на 19 ноември.
 dfgdfg @NET
Чехкинята загуби трагично финалите на надпреварата на шампионата от Големия шлем през 1993 и 1997 година, преди да завоюва трофея на един от най-престижните шампионати през 1998 година и по този начин става най-възрастната тенисистка, която печели купа от Големия шлем за първи път - на 29 година и 9 месеца.

Новотна, която имаше рак, е умряла в своя дом, заобиколена от своите близки.
 dfgdfg @NET
“Яна бе ентусиазъм както на корта, по този начин и отвън него, за всички, които имаха опцията да я познават. Нейната звезда постоянно ще грее блестящо в историята на женския тенис “, разяснява изпълнителният шеф на WTA Стив Саймън.
 dfgdfg @NET
В кариерата си Новотна се изкачва до №2 в международната класация на сингъл и до №1 на двойки. Освен единствената ѝ купа на сингъл от Уимбълдън тя има 12 трофеи от Големия шлем на двойки и 4 - на смесени двойки.

Тя печели 24 трофеи на WTA за 14-те си години професионална кариера. Има и 76 трофеи на двойки. Освен купата от Уимбълдън през 1998 Яна печели и финалите на WTA през 1997 година
 dfgdfg @NET
Името ѝ бе записано в Залата на славата на тениса през 2005 година

Още вести от света на тениса:
Истинска обич: Никол поздрави Гришо от сцената на X Factor Как се написа история! Григор Димитров е на върха с успеха на шампионата в Лондон! Никол Шерцингер в прям диалог за заболяването си и проектите си за семейство Как Никол Шерцингер глези Григор Димитров Откровено за дупето си, Гришо и завивките на леглото: Никол Шерцингер
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР