Бившата шампионка от Уимбълдън при жените Симона Халеп бе наказана

...
Бившата шампионка от Уимбълдън при жените Симона Халеп бе наказана
Коментари Харесай

Халеп отнесе четиригодишно наказание заради антидопингови нарушения

Бившата шампионка от Уимбълдън при дамите Симона Халеп бе осъдена за четири години отвън професионалния тенис заради антидопингови нарушавания. Двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем към този момент бе краткотрайно осъдена от октомври 2022-а насам, откакто даде позитивна проба за неразрешената субстанция роксадустат на миналогодишния Ю Ес Оупън.


Международната организация по тенис интегритет (ИТИА) разгласи, че румънката е осъдена за четири години, като глобата важи до 7 октомври, 2026 година. В свое изказване ИТИА съобщи, че някогашната номер 1 в света е направила две нарушавания на Антидопинговата тенис стратегия (ТАДП). Нарушенията са „ наличието и използването на роксадустат, открити в тестът от урина на Халеп на 29 август 2022 на Ю Ес Оупън “ и „ потреблението на неразрешена субстанция или методика по време на 2022, основано на събиране и разбор на 51 кръвни проби, обезпечени от тенисистката като част от програмата за Биологичен паспорт на спортист (АБП).

„ Трибуналът одобри аргумента на Халеп, че са взели инфектирана добавка, само че взеха решение, че количеството, признато от състезателката, нямаше да докара до концентрацията на роксадустат, открита в позитивната проба. Обвинението от АБП също беше доказано, като трибуналът акцентира, че не е имал причина да се усъмни в единомислещата „ твърда позиция “, достигната от всеки от трите самостоятелни специалиста на Ръководното звено за паспорт на спортист (АПМЮ), че „ евентуален допинг “ е обяснението за нередовностите в профила на Халеп “, се споделя в известието на ИТИА.

Халеп удостовери на собствен ред в изказване, че ще апелира решението. „ Днес, арбитражен съд под антидопинговата тенис стратегия разгласи краткотрайно решение по моя случай. Последната година беше най-трудният мач в кариерата ми и, за жалост, борбата ми продължава. Отдадох живота си на красивата игра, наречена тенис. Отнасям се към разпоредбите на моя спорт доста съществено и съм горда от това, че в никакъв случай не съм употребявала със познание или съзнателно неразрешени субстанции. Отказах да приема решението им за четиригодишно наказване “, написа тя в обществената мрежа Х. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР