Бившата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Александра Пол загина на

...
Бившата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Александра Пол загина на
Коментари Харесай

Олимпийска състезателка загина на място в жестока катастрофа

Бившата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Александра Пол почина на 31-годишна възраст при автомобилна злополука, оповестиха международните организации.

Канадката загуби живота си при драматичен случай с присъединяване на камион и шест автомобила в град Меланктон, на към 60 благи северозападно от Торонто.

В колата е бил и едногодишният й наследник Чарли, който е превозен в локална болница без заплаха за живота му. Други трима души са били ранени при конфликта.

Верижната злополука е станала в пътен сектор, на който са се провеждали строителни действия и придвижването краткотрайно е било спряно. Камионът връхлетял върху автомобила на спортистката, която е изгубила живота си на мястo, написа още Би Би Си.

По време на спортната си кариера Александра Пол печели сребро в самостоятелната конкуренция на международното състезание за юноши и девойки през 2010 година. Година по-късно тя стартира да се състезава с Мичъл Ислам, с който стават двойка както на леда, по този начин и в живота. Двамата три пъти са бронзови медалисти при танцовите двойки в шампионата на Канада, а през 2014 година вземат участие на Олимпийските игри в Сочи, където се класират 18-и. Две години по-късно Александра се отдръпва и окачва кънките на пирона, а през септември 2021 година тя и Ислам подписват брак. През 2022 година се ражда синът им Чарли

Alexandra Paul: Canadian Olympic figure skater dies in crash
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР