Бившата носителка на големия кристален глобус в Световната купа по

...
Бившата носителка на големия кристален глобус в Световната купа по
Коментари Харесай

Гут-Берами спечели трудният супергигантски слалом в Австрия

Бившата носителка на огромния бистър глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Лара Гут-Берами (Швейцария) завоюва втория за сезона при дамите супергигантски слалом, който се организира в Санкт Антон (Австрия).

Швейцарката слезе по извънредно комплицираното трасе за 1:17.82, с което приключи на 0.16 пред Марта Басино (Италия), а трета на 0.20 остана носителката на дребния глобус в дисциплината за предишния сезона Корин Зутер (Швейцария). Победителката в първото Супер-Г за сезона Естер Ледецка (Чехия) през днешния ден се класира шеста с пасив от 1.33 откакто позволи доста сериозна неточност в средата на трасето.

Самото то бе доста мъчно и доказателство по тази причина и високият брой състезателки, които не съумяха да стигнат сполучливо до финала. От записаните за присъединяване 54 състезателки, цели 20, 2 от които не стартирали, не приключиха своето втурване. Сред тях попаднаха и някои от най-големите имена в тура, в това число и победителката от вчерашното втурване в австрийския зимен център София Годжа (Италия), чието присъединяване през днешния ден продължи едвам няколко секунди.



След днешното второ от общо осем надпревари в дисциплината Супер-Г през сезона, водач в класирането за дребния бистър глобус със 145 точки е Гут-Берами, която е следвана от Ледецка и Зутер, които имат по 140 пункта. В генералното класиране Петра Влъхова (Словакия), която през днешния ден приключи 19-та след доста сериозна неточност в средата на трасето, остава лидерка с актив от 649 точки и преднина от 119 пред осмата от през днешния ден Мишел Гизин (Швейцария) до момента в който трета на 226 пункта зад словачката е Басино.

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник, когато ще се организира нощният слалом във Флахау (Австрия), който е с начален час 19:00 българско време. Следващият супергигантски слалом е очакван за 24 януари в Кран Монтана (Швейцария).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР