Бившата барета, бивш съветник в Държавната агенция Национална сигурност“ (ДАНС)

...
Бившата барета, бивш съветник в Държавната агенция Национална сигурност“ (ДАНС)
Коментари Харесай

Алексей Петров е убит в столичния кв. Драгалевци

Бившата барета, някогашен консултант в Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и академични учител Алексей Петров е бил погубен при пукотевица в столичния кв. „ Драгалевци “ в сряда, оповестиха публично от Министерство на вътрешните работи. По информация на при убийството е употребена пушка.

Според първичната информация покушението е осъществено към 12:20 часа. При стрелбата е била ранена жена, която е откарана в болница. По неофициална информация тя също е умряла.

В предишното Алексей Петров е ставал цел на най-малко два опита за ликвидиране . За последно по бронираната му кола беше стреляно с гранатомет на 29 октомври 2015 година За това несполучливо нападение при започване на юли 2021 година дефинитивно беше наказан на 10 години затвор украинецът Роман Логвиненко.

На 15 август 2002 година Петров беше прострелян в гърдите и крайници пред офиса му в постройката на столичния басейн „ Спартак “. Тогава се разбра и за друга пукотевица по него през 1999 година, за която обаче ранилият го в крайници Кирил Киров – Японеца заявява, че е стрелял по простъпка.

Приживе Петров беше прочут като съучастник в няколко охранителни компании , като учител в УНСС и Пловдивския университет , както и като несполучлив претендент за президент през 2011 година

Опитът му да влезе в политиката стана, откакто на 10 февруари 2010 година той беше показно задържан от антимафиоти в дома му по съмнения, че е управлявал огромна незаконна група, занимаваща се с разнообразна активност, в това число данъчни измами, рекет, нанасяне на телесни повреди, склоняване към проституция и трафик на хора.

Впоследствие Петров стана главен обвиняем по така наречен дело „ Октопод “ , по което 11 години по-късно – през лятото на 2021 година По това дело беше оневинен и Антон Петров – Хамстера , който беше и измежду в началото арестуваните по делото против така наречен група за отвличания „ Наглите “ , само че по този начин и не стана обвиняем по него. Хамстера почина през лятото на 2021 година при злополука с джип в Рила.

До 2000 година той взе участие в ръководството на застрахователни компании, измежду които и сдружението „ Левски Спартак “ , което по-късно става „ Лев инс “ . Петров е съучредител на застрахователните сдружения „ Аполо и Болкан “ и „ Спартак “ , които в предишното се свързваха със силовото обезпечаване. До 1998 година Петров взе участие във компания „ Будоинвест “ ООД дружно с Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата .

През 2001 година той се завръща в службите за сигурност, откакто е вербуван от някогашната Национална работа „ Сигурност “ (НСС). През 2008 година пък Петров беше осветлен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков като дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването и ДАНС . Междувременно Петров стана щатен консултант на първия ръководител на организацията Петко Сертов .

Изявлението на Петков беше провокирано от разкритието, че Петров е провел среща на тогавашния министър с Пламен Галев и Ангел Христов , известни като Братя Галеви. Скандалът докара до оставката на вътрешния министър, който по-късно беше съден и оневинен по обвиняване за откриване на класифицирана информация.

Галев и Христов пък бяха наказани за рекет през 2012 година, само че съумяха да избягат преди произнасянето на окончателните си присъди. В началото на юни стана ясно, че търсеният с алена бюлетина на от този момент Ангел Христов е съумял, където е умрял ненадейно.

Алексей Петров е роден през 1962 година Завършил е милиционерското приблизително учебно заведение в Пазарджик през 1981 година След това работи в службите за сигурност до началото на 90-те години. Защитил е докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания теоретичен съвет на Академията на Министерство на вътрешните работи.
 Барета, доцент, специалист по тероризъм. Кой е Алексей Петров, който предложи на Гешев да се отдръпна  please wait The code has been copied to your clipboard. Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР