Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е заявила,

...
Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е заявила,
Коментари Харесай

На село в Русия е по-добре, отколкото на Малдивите: Защо бившата австрийска министърка лъже

Бившата австрийска министърка на външните работи Карин Кнайсъл е декларирала, че избира да прекарва времето си в съветското село Петрушево, в сравнение с плажа на Малдивите или Сейшелите. Тя е споделила това в изявление за съветската организация ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

Селото, в което Кнайсъл летува от няколко седмици, се намира в съветската Рязанска област. Животът в Петрушево допадал на някогашната австрийска дипломатка. Тя прецизира в изявлението за съветската организация, че къщата, в която живеела там, не е нейният непрекъснат адрес.

В друго изявление, което дала преди няколко дни за локален съветски новинарски уебсайт, оповестиха още австрийски медии, Кнайсъл декларирала, че къщата е била наета от французойката Ирен Комо, която работела в Москва и е закупила парцела в средата на 90-те години на предишния век. Целта на лятното престояване на някогашната австрийска външна министърка в добилото в това време интернационална популярност малко селце е да учи съветски и да довърши книгата си за настоящото състояние в Европа, която би трябвало да излезе през октомври или ноември тази година.

Кнайсъл декларира пред локалния публицист, че не знае докога ще остане в съветското село. Тя добавя, че е трябвало да напусне Австрия и се е открила във Франция, където също е нямала право на работа, само че когато й е било отказано да си открие банкова сметка, е била обзета от боязън. „ Трябваше да избягам от Европа, на никое място не ме одобряваха “, показва някогашната първа дипломатка на Австрия.

В момента Кнайсъл управлява Геополитическата обсерватория за основните тематики на Русия към университета в Санкт Петербург. Запитана от локалния публицист за сватбата й през 2018 година, на която посетител беше съветският президент Владимир Путин, тя дава отговор, че в живота й има доста повече събития от тази гала по подписване на брак, който към този момент е разтрогнат, само че целия свят я пита за това. Кнайсъл прецизира, че последната й среща с Путин е била през 2019 година

Думите на Кнайсел наподобяват комични. Първо, на фона на войната, която Русия стартира в Украйна, и която опонира на полезностите на целия западен свят. Второ, сравнението на съветско село с Малдивите или Сейшелите, които са мечтана дестинация на съвсем всеки човек е повече от неуместно. Ако думите ѝ бяха истина, международният хайлайф нямаше да се надпреварва да почива на индоокеанските перли, а щеше да се насочи непосредствено към съветската провинция, от където бягат и самите руснаци. Според изследване, от 2018 година насам всяка година към 200 хиляди души напущат съветските села и отпътуват към огромните градове.

Откакто е пристигнал на власт президентът Путин, намаляващото население на Русия е гореща тематика. За сметка на това, очевидно близката до него австрийска някогашна министърка се пробва да помогне за демографската рецесия в страната. За страдание, като наговаря куп неистини.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР