Бивша стюардеса на американската Spirit Airlines заведе дело срещу авиокомпанията

...
Бивша стюардеса на американската Spirit Airlines заведе дело срещу авиокомпанията
Коментари Харесай

Уволнена заради наднормено тегло стюардеса обвинява авиокомпания в расизъм

Бивша стюардеса на американската Spirit Airlines заведе дело против самолетната компания с обвинявания в расизъм. Момичето твърди, че е било дискриминирано и нелегално уволнено поради наднорменото си тегло, написа Daily Mail.

Според цветнокожата Челсия Блекмон, тя е била жертва на расова дискриминация. Поради наднорменото си тегло момичето не е могло да седи на специфична сгъваема седалка за стюардеси и да закопчае защитния си колан, до момента в който нейната бяла колежка също не можела „ да се настани на седалката и да затегне защитния си колан “, само че въпреки всичко съумяла да резервира работата си, защото й е бил даден късмет да отслабне.

Блекмън е декларирала в желае си, че е минала всички протоколи за образование и е изпълнила всички условия за сигурност - имала е няколко полета „ без никакви проблеми “, в това число сполучливо закопчаване на разнообразни седалки благодарение на четириточкови колани. Въпреки това, по време на полет на Airbus A319, тя не съумяла да се побере на седалката. Заради това й бил отхвърлен удължител за колана и била помолена да напусне борда на самолета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР