Бивша руска журналистка и дипломат беше назначена за шеф на

...
Бивша руска журналистка и дипломат беше назначена за шеф на
Коментари Харесай

Рускиня стана първата жена начело на службата на ООН в Женева

Бивша съветска журналистка и посланик беше назначена за началник на службата на Организация на обединените нации в Женева - първата жена, заемаща този пост, съобщи Франс прес, като се базира на Генералния секретариат на Организация на обединените нации.

Татяна Валовая, лекар по стопанска система, 61-годишна, сменя на поста Михаел Мьолер. Понастоящем тя управлява бранша за интеграция и макроикономика в Евразийската икономическа комисия в Москва. Валовая стартира кариерата си като публицист в

"Икономическая газета " през 80-те години, след което стартира дипломатическа кариера. Първоначално е трети, а след това втори секретар в непрекъснатата съветска задача към Европейски Съюз в интервала 1989-1994 година След това управлява департамента за интернационално съдействие в апарата на държавното управление на Руската федерация. През 2012 година стартира работа в Евразийската икономическа комисия.

Назначението на Валовая става в миг, когато Русия ускорява въздействието си в структурите на Организация на обединените нации в Женева, а Съединени американски щати са все по-малко дейни под натиска на президента Доналд Тръмп, отбелязва Франс прес и припомня, че Вашингтон към момента не е назначил непрекъснат представител отпред на американската задача. Съединени американски щати също така се изтеглиха от Съвета за човешките права, избран от Тръмп като "твърде привързан ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР