Бивш служител на подразделението за глобална верига за доставка на

...
Бивш служител на подразделението за глобална верига за доставка на
Коментари Харесай

Бивш служител на Apple ще плаща милиони на компанията и IRS, влиза в затвора заради измамата

Бивш чиновник на подразделението за световна верига за доставка на услуги на Apple беше упрекнат в машинация през март 2022 г.  Дхирендра Прасад се призна за отговорен за измамата на стойност от 17 милиона $, осъществена по време на неговите противозаконни действия. Сега, съгласно последното решение, Прасад е наказан за закононарушението си, ще прекара известно време в пандиза и ще би трябвало да връща парите на Apple и IRS до края на живота си.

Твърди се, че Прасад е получил рушвети и е карал Apple да заплаща за недоставени артикули и услуги по време на десетгодишния си си престой.

В прессъобщение, издадено от прокуратурата на Съединените щати, написа, че Прасад е наказан на три години затвор и би трябвало да заплати както на Apple, по този начин и на IRS сума от над 19 милиона $. 

Измамните действия почнали няколко години откакто той се причисли към компанията през 2008 година

От 19 270 683 $, на Apple ще бъдат платени 17 398 104 $, до момента в който на IRS се дължат 1 872 579 $. Прасад обаче не е постигнал това равнище на машинация самичък, защото в отчета се показва, че е бил подкрепят от двама съучастници на име Робърт Гари Хансен и Дон М. Бейкър. И двамата заговорници са признали закононарушенията си и са наказани поотделно. Тримата се сплотяват, с цел да основат фиктивна компания, която се трансформира в заслон за укриване на откраднатите им милиони.

Прасад употребява позицията си и заговорничи с двама обособени снабдители на Apple, с цел да измами Apple, като взема рушвети, краде елементи, усилва фактури и кара Apple да заплаща за продукти и услуги, които в никакъв случай не е получавала – което води до загуба за Apple от повече от $17 000 000. В допълнение към присъединяване си в две обособени незаконни конспирации с снабдители на Apple, Прасад също призна, че е укрил налози върху приходите от своите схеми.

Прасад има активи на стойност 5 491 713 $, които е закупил със средства от противозаконните си действия. Съгласил се е да бъдат иззети непринудено. Освен това той е наказан да заплати спомагателна сума за разноски от $8133.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР