Google Pixel 8a наскоро беше пуснат в продажба и идва

...
Google Pixel 8a наскоро беше пуснат в продажба и идва
Коментари Харесай

6 основни предимства на Google Pixel 8a в сравнение с Pixel 7a

Гугъл Pixel 8a неотдавна беше пуснат в продажба и идва с доста от актуализациите, на които Pixel почитателите се надяваха. Сред тях са нови атрактивни дизайнерски решения, усъвършенстван хардуер, по-издържлива батерия и по-висок клас екран. Освен това потребителите на устройствата получават и всички софтуерни функционалности, които вършат серията Pixel толкоз привлекателна, в това число и седем години актуализации на операционната система, сигурността и Gemini Nano за внедряване на AI функционалности.

Но по какъв начин всичко това се отличава с към този момент известния Pixel 7a? Ето шест от най-значимите усъвършенствания, които Гугъл Pixel 8a дава по отношение на Pixel 7a.

Чипа Tensor G3

Чипът Tensor G3 е главната прелест за множеството почитатели на Pixel устройствата. Този съответен чип беше пуснат преди време в Гугъл Pixel 8 и Pixel 8 Pro. Базиран е на 4-нанометровия (4nm) софтуерен развой на Samsung, което го прави по-ефективен от 5nm G2 вид. Това оказва позитивен резултат върху енергоефективността, генерирането на топлота и автономността на батерията. По време на тестванията бе намерено, че при своята работа Tensor G3 е по-хладен от предходните генерации, макар че не доближава индикаторите на Snapdragon 8 Gen 2 и чипа Apple A17 Pro, които употребяват 3nm софтуерен развой. Въпреки това, същинските преимущества на Tensor G3 идват от усъвършенствания живот на батерията, опциите на камерата и AI-функциите, за които ще приказваме по-долу.

До $499 отстъпка за Гугъл Pixel 8a

Другите спецификации са много общоприети: 128 GB памет в базовия модел и 8 GB RAM, съответстващи на Pixel 7a. Но можете също да получите и вид за предпазване от 256 GB, което е страховит вид за тези, които теглят и играят доста на телефона си.

Има всичко, което харесвахме в предходните модели — страхотни благоприятни условия на камерата, в това число 64-мегапикселова съществена, 13-мегапикселова ултраширокоъгълна и 13-мегапикселова предна камера. Основният датчик е оборудван с функционалността Super Res Zoom с до 8x нарастване и доста функционалности на камерата като Night Sight, Magic Eraser, Portrait Mode и други. Единственото нещо, което в действителност липсва, са детайлите за ръководство, които получавате в Pixel 8 Pro.

По-дълъг живот на батерията

Pixel 8a разполага с 4492mAh батерия, спрямо 4385mAh в 7a. Увеличеният потенциал на батерията, смесен с по-енергоефективния Tensor G3 чип и софтуерните оптимизации, би трябвало да докара до 15% нарастване на времето за работа на батерията спрямо Pixel 7a.

15% усъвършенстване във времето за работа може да значи час или повече спомагателна приложимост, макар че ще би трябвало да се тества Pixel 8a в действителни условия. Той също по този начин разполага с 18 W кабелно зареждане и 7,5 W Qi безжично зареждане, непроменено от 7a, което е хабава функционалност, само че зареждането е постепенно, даже и спрямо Pixel 7.

Погледнете този екран

Това, от което сме най-развълнувани, са подобренията в екрана на Pixel 8a. Той разполага с 6,1-инчов OLED-панел с разграничителна дарба от 2400 на 1080 пиксела на инч и ясни 430 пиксела на инч (ppi). Разделителната дарба е същата като в Pixel 7a, само че честотата на освежаване на екрана в Pixel 8a е 120Hz, което го прави видимо по-плавен и по-отзивчив спрямо 90Hz на предходното потомство.

Също по този начин си коства да се означи, че това е gOLED-дисплей, а не pOLED като в Pixel 8. Въпреки дребната разлика, Pixel 8a би трябвало да обезпечи плътното, наситено черно и живите цветове, с които OLED е прочут, като в същото време употребява по-малко сила.

Освен това ще получите доста по-висока бляскавост: Pixel 8a може да доближи 1400 нита при висока бляскавост (за HDR-съдържанието) и 2000 нита при пикова бляскавост, което е с 40% повече пикова бляскавост спрямо Pixel 7a. Никога няма да имате проблем при гледането на този екран в условия на директна слънчева светлина. Панелът също е предпазен от Corning Gorilla Glass 3, което същото като в Pixel 7a.

Gemini Nano за повече AI функционалности

Говорили сме доста за хардуера, само че това, което ни вълнува най-вече, е какво се случва под капака. Pixel 8a е единственият телефон под $500, който включва Gemini Nano — изкуственият разсъдък на Гугъл, който за първи път се появи в Pixel 8 Pro и Galaxy S24, преди да си проправи път към Pixel 8.

Накратко, Gemini Nano ще разреши на Pixel 8a да извършва избрани AI-функции напълно на устройството, ускорявайки работата на изкуствения разсъдък без потребност от интернет/връзка за данни. Примери за усъвършенствани с AI функционалности са интелигентните отговори от Gboard и резюметата на диалозите от записите в приложението Гугъл Recorder.

Когато става дума за интелигентни функционалности, Pixel 8a има доста от тях. Получавате страхотни функционалности за сигурност като разкриване на автомобилна злополука, предизвестия за рецесии и инспекции за сигурност, всеки от които сме виждали на устройствата на Apple и Samsung.

7 години актуализации

Не на последно място, Pixel 8a към този момент идва със седем години актуализации на операционната система и сигурността, в това число и обновяване на Feature Drop. Това е огромен скок от трите години на огромните Android актуализации и пет години софтуерна поддръжка, които Pixel 7a дава. Можете да употребявате Pixel 8a в продължение на 10 години, без да се притеснявате, че устройството ви ще бъде компрометирано.

За тези, които се грижат за сигурността, устройството има няколко вградени в него приятни функционалности. Получавате VPN от Гугъл One без в допълнение възнаграждение, отбрана от край до край и години хардуерна сигурност, с помощта на копроцесора Titan M2.

Въпрос на усет

Дизайнът на Pixel 8a не се разграничава доста от своя предходник, със същия алуминиев визьор на камерата и общия размер на корпуса, само че има и няколко промени в дизайна, които почитателите на Pixel може да харесат.

Например, Pixel 8a има по-заоблена форма спрямо по-тромавия Pixel 7a, което го прави по-лесен за държане с една ръка. По-важното е, че лъскавият пластмасов заден панел е сменен с матово покритие и алуминиева рамка. На доктрина това би трябвало да понижи пръстовите отпечатъци върху него, когато го употребявате без кейс.

Размерите не са доста разнообразни, като 8a е с размери 6,0 на 2,9 на 0,4 инча (HWD) и тежи 6,8 унции, което е съвсем идентично със 7a. Появи се обаче и нов атрактивен пъстър вид на Алое, който наподобява като ярко-зелено. Това е в допълнение към общоприетите цветове Obsidian, Porcelain и Bay.

Останалите спецификации включват IP67 отбрана от навлизане на вода и прахуляк, което слага Pixel 8a едно равнище под IP68 на Pixel 8 и 8 Pro.

Pixel 8a към този момент е наличен за поръчки в Гугъл Store и от странични търговци за $499 от вторник, 14 май.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР