Бивш съученик на 18-годишния Салвадор Рамос, който откри масова стрелба

...
Бивш съученик на 18-годишния Салвадор Рамос, който откри масова стрелба
Коментари Харесай

Касапинът от Тексас превъртял от видеоигри, вижте ужасяващия му арсенал /снимки/

Бивш съученик на 18-годишния Салвадор Рамос, който откри всеобща пукотевица в учебно заведение с Тексас и умъртви над 20 души, разкри първи детайлности за психокилъра. Според него младежът бил подиграван в учебно заведение поради облеклата си и за това, че бил безпаричен. Неговият съученик, поискал анонимност, описа пред Си Ен Ен, че двамата било ненапълно близки и дружно играели видеоигри, от които Салвадор напълно откачил.
По думите му, Рамос почнал да отсъства от учебно заведение, тъй като другите деца му се подигравали за облеклата и за това, че идва от оскъдно семейство.
„ Той не ходеше на учебно заведение и постепенно спря да идва. Почти не идваше”, сподели той. След като се дипломирал, Рамос почнал работа в локален магазин, където сътрудниците му го помнят като спокоен и неразговорлив.
Четири дни преди стрелбата той изпратил на своя другар фотография на пушка AR и раница, цялостна с амуниции.
Рамос, който е родом от Северна Дакота и неотдавна се преместил в Тексас, си купил две пушки за рождения си ден, който бил преди два дни, оповестява „ Дейли Бийст”. В Тексас, хората на възраст сред 18 и 21 години могат да си купят оръжие със защитна заповед, в случай че са под риск от принуждение в фамилията, гонене, проституция и трафик за полова употреба. В щата няма потребност от позволение за огнестрелно оръжие.
Най-малко 19 деца и двама възрастни са убити при стрелбата в началното учебно заведение Увалде в Тексас, на 130 км западно от Сан Антонио. Губернаторът на щата Грег Абът уточни, че Рамос е учил в гимназията в същия град.
Преди да се насочи към учебното заведение, Рамос прострелял баба си. Тя е откарана в болница в сериозно положение. Той дошъл с кола, която разрушил в близка канавка. Бил облечен в бронежилетка.
Служители на реда се пробвали да го спрат, само че той съумял да влезе в няколко стаи и почнал да стреля. Служители на гранична полиция почнали да стрелят по него и да се пробват да го отклонят от децата. Най-малко един от тях е ранен. При престрелката Рамос е погубен.
Първите разпознати жертви на Рамос момче и момиче на 10 години и друго момче на 9 години. Убита са и две учителки, едната от които е майка на четири деца.
Пред учебното заведение беше ситуирана мобилна морга, където специалистите организират различаване на жертвите, оповестява „ Дейли Мейл”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР