Бивш работник на склад в "Амазон" подаде жалба срещу технологичния

...
Бивш работник на склад в "Амазон" подаде жалба срещу технологичния
Коментари Харесай

Амазон обвинен в незаконно уволнение

Бивш служащ на склад в "Амазон " подаде тъжба против софтуерния колос, заявявайки, че е уволнен като възмездие за това, че е приказвал за изискванията на труд.

Рашад Лонг бе освободен от "Амазон " след поява му на митинги против проектите на HQ2 на "Амазон " в Ню Йорк. Профсъюзът в Ню Йорк подаде тъжба от името на Лонг пред Националния съвет по трудови връзки, потвърждавайки, че търговецът на дребно е нарушил федералния закон с дейностите си.

"Неотдавна "Амазон " ме уволни откакто приказвах за неприятните условия на работа в центъра за осъществяване на Стейтън Айлънд, дружно с някои от моите сътрудници. Моето уволняване е явен акт на възмездие от страна на "Амазон ", се споделя в изказване, изпратено до Business Insider.

Говорителката на "Амазон " съобщи пред Bloomberg, че изказванията на Лонг за незаслужено уволняване са погрешни. "Неговата работа беше прекъсната заради съществено нарушаване на политиката за сигурност ", споделя тя. Лонг дефинира като подправена версията на "Амазон ".

"Те беседват с теб като с нищо - всичко, за което се интересуват, са техните числа ", сподели Лонг пред Bloomberg през декември, когато той и други служащи се присъединха към митинг против разширението на "Амазон " в Ню Йорк.

„ Завеждам обвинявания за нелоялни трудови практики, тъй като е незаслужено, че "Амазон " ме уволни, че приказвам за организацията на работното си място. Планирам да продължа да поддържам служащите на "Амазон " в Ню Йорк, защото те се борят да подобрят работните си места. Това е битка, която те могат и би трябвало да завоюват ", съобщи Лонг.

"Амазон " е американска компания, най-голямата в света по оборот измежду продаващите артикули и услуги посредством Интернет. Гигантът в електронната търговия усилва напъните си, с цел да генерира по-висока облага. Онлайн търговецът на дребно нападателно блокира продуктите на своя уеб страница, които не генерират пари и не се продават добре. Този ход е част от ограниченията за подкрепяне на компанията да реализира нова рекордна облага.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР