Бивш полицай от Колорадо избягва затвора за поставяне на жена с белезници в полицейска кола, блъсната от влак

...
Бивш полицай от Колорадо, който поставя жена с белезници в
Коментари Харесай

Бивш полицай от Колорадо, който поставя жена с белезници в паркирана полицейска кола, блъсната от товарен влак, карайки жената да претърпя сериозни наранявания, избегна присъда затвор и вместо това трябва да излежи 30 месеца на контролирана пробация, съобщава CBS Colorado.

29-годишният Джордан Щайнке беше осъден в петък от съдията от окръжния съд на Уелд Тимъти Кернс, който я намери виновен за безразсъдно застрашаване и нападение за катастрофата на 16 септември 2022 г. близо до Платвил. Кернс оправда бившия полицай от Форт Лъптън за престъпен опит за непредумишлено убийство след съдебния процес през юли.

Кърнс каза, че е планирал да осъди Щайнке на затвор, но промени решението си, след като и прокурорите, и адвокатите на защитата поиска условна присъда, съобщи The Denver Post.

Видео от инцидента показва как полицията говори с жената, влакът блъска превозното средство и полицията, която се втурва към повредената кола, изисквайки незабавна медицинска помощ.

Риос-Гонзалес, която претърпя продължителна мозъчна травма и страда от болка, беше в конфликт относно това как иска да бъде наказан Щайнке, каза адвокат Крис Понсе.

„Конфликтът, който тя чувства, е такъв, че всеки ден тя трябва да изпита тази болка", каза Понсе. „И тя трябваше да се справя с (лекарски) срещи и животът й да се промени толкова радикално. И да се чувства разстроена, много разстроена от това – ядосана от това – но от друга страна, чувства към г-жа Щайнке и, мисля, наистина емпатично съжалявайки за това как е загубила кариерата си."

Щайнке беше уволнена от полицейското управление на Форт Лъптън след присъдата си. Очаква се тя да загуби сертификата си за стандарти и обучение на служител на мира, каза нейният адвокат Малори Ревел, което означава, че тя никога повече не може да бъде полицай.

По време на процеса срещу Щайнке нейните защитници казаха, че тя не е знаела, че Васкес е паркирал полицейската си кола на релсите.

Вазкес все още е изправен пред съд за ролята си в катастрофата. Той е обвинен в пет обвинения за непредпазливо застрашаване за предполагаемо излагане на риск на Риос-Гонзалес, Щайнке и трима други души, както и за нарушения, свързани с движението, включително паркиране, където е забранено.

Васкес е бил и преди това обозначен като „некомпетентен“ от колегите си, а друг офицер каза, че Васкес „има опасна липса на радиоосведоменост“, съобщи CBS Colorado. Следващото му явяване в съда е насрочено за декември 2023 г. 

Риос-Гонзалес също е завел дело срещу замесените полицейски служби.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР