Бивш кмет иззе функциите на свещеник и прочете литургия за

...
Бивш кмет иззе функциите на свещеник и прочете литургия за
Коментари Харесай

Бивш селски кмет влезе в ролята на свещеник

Бивш кмет иззе функционалностите на духовник и прочете литургия за здраве в черквата в кюстендилското село Стенско. Димитър Димитров, който управлявал селото съвсем седем мандата, се нагърби със задачата, откакто се схванало, че свещеникът Васил имал задължения и нямало да стигне за службата.

„ Това е една остаряла традиция в селото, от незапомнени времена нарекли ден от месец май в памет на мъжете в Стенско, които в един избран миг умрели при разнообразни трагични случаи. Службата била прекратена за известно време и възобновена в ръководството на Димитър Димитров “, споделя кметът на Стенско Огнян Янев,цитиран от " Струма ".

„ Господин Димитров е един доста добър артист, взе календара, прочете молитвата и след това изпя „ На многая лета”. Извиси глас и стана хубаво. Даже точно той предложи да не чакаме духовник, а да започваме “, разяснява Янев.

Бившият кмет Димитър Димитров фактически е легендарен с хубавия си глас. Той е и персонален другар на известния национален реализатор Райко Кирилов, прочут като любим на някогашния президент Георги Първанов. Райко Кирилов доста пъти е гостувал на Димитър Димитров в Стенско. Даже и в този момент поради положителната черешова годишна продукция ексуправникът го е поканил да пристигна в разгара на черешобера и да си хапне от прословутите кюстендилски череши.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР