Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масово

...
Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масово
Коментари Харесай

Установен е убиецът от масовия бой в Кюстендил, издирват го

Битов скандал и приложимост на алкохол са довели до всеобщо сборичкване в заведение в Кюстендил, при което беше погубен един човек и ранени петима други. Това оповестиха на взаимен брифинг Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията в Кюстендил, съобщи БНР.

Установен е килърът – 19-годишен юноша от ромския квартал " Изток ", който е престъпно проявен. В момента управляващите го търсят.

Задържани са до момента 8 души. Иззет е газов револвер. Заведението ще бъде тествано извънредно точно. Няма обсада в ромския квартал, а сили на жандармерията. Това е битов случай, приключил с престъпно закононарушение - не може да се приказва за етническо напрежение.

Масовото сборичкване сред група роми и гости на заведение в центъра на Кюстендил стана тази заран към 7,30 часа. Мъж, за който импровизирано се разяснява, че е на 35 години, е умрял, а други петима са потърпевши, някои тежко.

Един от ранените е закаран в " Пирогов " в София. В Кюстендил е изпратено и звено на жандармерията, което се включи в оперативно-издирвателните дейности по следствието.

Сигналът за случая е подаден в полицията към 7,30 ч. тази заран. Боят е почнал пред заведение до Ларгото в центъра на града. В сбиването са употребявани ножове и твърди предмети.

" Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, само че е било доста ужасно ", сподели жена за станалото.

Пред хирургичното поделение на кюстендилската болница незабавно се събраха десетки роми от кв. " Изток ", с цел да схванат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.

" Пет души са потърпевши, от които единият е умрял на място ", сподели доктор Александър Величков, основен доктор на болничното заведение.

" Един от потърпевшите четирима е в извънредно тежко положение, с доста тежка черепно-мозъчна контузия, със строшаване на черепа, вътрешномозъчни кръвоизливи. Той интубиран и превозен до " Пирогов ". Останалите трима са настанени в болничното заведение, няма заплаха за живота им, само че всички имат пострадвания, които се обработват ", добави доктор Величков.

Оперативно-следствена група и криминалисти вършат оглед на мястото на сбиването, което е траяло и в региона на джамията " Ахмед бей " и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР