Биткойнът отбеляза най-драматичния си дневен спад от март 2020 г.,

...
Биткойнът отбеляза най-драматичния си дневен спад от март 2020 г.,
Коментари Харесай

Срив на биткойна към $ 30 000 след забрана на китайския финансов сектор да работи с криптовалути



Биткойнът означи най-драматичния си дневен спад от март 2020 година, откакто Китай забрани на локалните финансови институции и системи за разплащания да дават услуги, свързани с криптовалутите, както и да работят с компании от бранша на цифровите валути.

Китайската Национална асоциация за интернет финанси, Банковата асоциация (CBA) и Платежната и клирингова асоциация разгласих, че са забранили на финансовия бранш на страната да дава услуги по отношение на криптовалути и да работи с компании от тази принадлежност.

" Напоследък цените на криптовалутите скочиха и паднаха внезапно, а спекулативната търговия с криптовалута набъбна внезапно, което съществено нарушава сигурността на собствеността на хората и нарушава естествения стопански и финансов ред “, се споделя в взаимно изказване на тези китайски асоциации.

Решението идва след многочислените опити на Китай да контролира дейностите на пазара на криптовалути. През октомври 2020 година Пекин разгласява план на своя закон, който не разрешава така наречен " копаене " на криптовалути. По-късно китайските управляващи конфискуваха доста количество криптовалути, извоювани посредством схемата " Понци " - PlusToken.

Новината предизвика трагични разпродажби на биткойни и на останалите криптовалути като етериум, като днешните загуби на общата капитализация на пазарите на цифровите валути доближи 1 трлн. $.

Водещата криптовалута биткойн се срина през днешната търговия към 30 066 $, достигайки по този метод най-ниско равнище от края на месец на януари. Последва известна стабилизация, само че най-популярната цифрова валута продължа да бележи спад в границите на търговията в сряда с над 14% към 37 000 $.

Биткойнът към този момент бележи спад от близо 40% по отношение на неговия рекорден връх от 14-ти април към 64 895 $ и е не път да означи първи спад на месечна база от ноември 2018 година

Силен спад бележат и останалите криптовалута, като Ether (етериум) се обезценява в границите на деня с над 25%, а известната в последните седмици псевдокриптовалута Dogcoin - с близо 24 на 100.

Компанията Downdetector оповестява, че потребителите имат проблеми с борсовата криптоплатформа Coinbase, а акциите на самата борса също поевтиняват с над 10% като част от трагичния срив на пазарите на цифрови валути.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР