Биткойн, най-голямата криптовалута в света по размер на своята пазарна

...
Биткойн, най-голямата криптовалута в света по размер на своята пазарна
Коментари Харесай

Котировките на биткойна се сринаха с над 1000 долара

Биткойн, най-голямата криптовалута в света по мярка на своята пазарна капитализация, загуби от цената си повече от 1000 $, отчитайки спад от 16.7%, оповестява Coindesk. Впоследствие криптовалутата се повиши до равнища от към 7000 $ и сега варира към тази граница.

През последните 24 часа пазарната капитализация на биткойн се е свила с повече от 10 милиарда $. Въпреки това трендът остава позитивен за седмицата, до 14 милиарда $, на фона на висока волатилност и пазарни различия във връзка с същинската му цена.

След неочаквания скок при започване на семицата до 8000 $, за първи път от юли 2018 година, изглеждаше, че криптовалутата стартира да се възражда. Причините за последвалата ликвидация евентуално се дължат на всеобщата суматоха измежду търговците и желанието за прекъсване на загубите.

Движението на биткойн се отрази и на останалите криптовалути. Ethereum (ЕТН), bitcoin cash (BCH) и litecoin (LTC) претърпяха загуби, понижавайки се сред 8 и 16%, до момента в който XLM, XRP и cardano (ADA) са най-силно засегнатите в топ 10 по пазарна капитализация, намалявайки надлежно с 16.3, 16.5 и 16.7%.

Общата пазарна капитализация на всички криптовалути също регистрира спад от над 29 милиарда $ през последните 24 часа, намеквайки за несигурността на вложителите, отстъпващи настрана, в изчакване накъде ще поеме биткойн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР