Биткойн (BTC) отбеляза спад в късните часове на понеделник, като

...
Биткойн (BTC) отбеляза спад в късните часове на понеделник, като
Коментари Харесай

Срив в цената на Биткойн – криптовалутата спадна под $40,000

Биткойн (BTC) означи спад в късните часове на понеделник, като доближи до под $40,000 за първи път през актуалната година и оказа напън за намаление на целия крипто пазар.

Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн бележи спад от към 4.5%, търгувайки се за към $39,000, като преди този момент се намали до $38,850, отбелязвайки най-ниската си точка от 3 декември насам.

Този спад съгласно мнозина се дължи на продължаващата фаза на промяна след въвеждането на няколко спот Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) в Съединени американски щати, което е историческо събитие.

В интервала, предшестващ утвърждението за търговия, обещано от SEC, вложителите интензивно купуваха BTC в очакване на това развиване.

Според Силвия Яблонски, основен изпълнителен шеф и основен капиталов шеф на Defiance ETFs, отрицателното придвижване на Биткойн е изцяло предстоящо. То наподобява като оттегляне от “ “, преди да забележим по какъв начин криптовалутата възвръща бичата си траектория.

От деня на утвърждението на SEC до момента, BTC е отбелязал спад от към 15%.

Въпреки че дълготрайният прогресивен тренд на Биткойн остава недокоснат, анализаторите предизвестяват, че може да предстоят по-нататъшни спадове.

На алткойн пазарът също се следят загуби, като за последните 24 часа токенът SOL на Solana загуби 2%, XRP спадна с 1.5%, а цената на Етериум ( ETH ) се намали с съвсем 5%, достигайки $2,230.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР