Битката в Украйна има екзистенциално значение за САЩ. Както казваше

...
Битката в Украйна има екзистенциално значение за САЩ. Както казваше
Коментари Харесай

Защо Украйна е по-важна за САЩ от Китай?

Битката в Украйна има екзистенциално значение за Съединени американски щати. Както споделяше другарят Сааков от „ Кавказка пленница “: „ След това или аз я завеждам в да се женим, или тя ме води при прокурора “.

Общоприето е мнението, че Китай е зложелател номер 1 за Съединени американски щати, а войната с Русия в Украйна е въведения към войната на Съединени американски щати с Китай, където стратегическият гръб на КНР, т.е. Руската федерация, би трябвало да бъде победена авансово.

В тази парадигма Руската федерация е ключът към Китай, а Украйна е ключът към Руската федерация. Затова Съединени американски щати започнаха да вземат решение казуса със закрепването си като хегемон на еднополюсния свят с провалянето на Русия в Украйна.

Въпреки това създателите на RAND Corporation Рафаел Коен и Джан Джентиле в публикацията „ Подкрепата за Украйна остава преди всичко за Америка “ изясниха обстановката.

Администрацията на Байдън и демократите са подложени на напън от републиканците, тъй като харчат десетки милиарди за „ война за половината свят “, до момента в който тези пари биха помогнали за решаването на доста социално-икономически проблеми в самите Съединени щати.

На тази основа от демократите се изисква да прекратят войната в Украйна посредством сключване на кротичък контракт. Демократите незабавно би трябвало да намерят извинения и би трябвало да бъдат безапелационни за американците.

И специалистите на RAND дават някои забавни причини против постигането на мир в Украйна. След дежурен спор за демократичния дълг и морал, сходно на наложителния откъс от класиците на марксизма-ленинизма в книгите от интервала на Съюз на съветските социалистически републики, те се захващат на работата:

1. Войната в Украйна е в стопански и стратегически интерес на Съединени американски щати, тъй като обвързва още по-силно Европа с Америка. Сега комерсиалният оборот сред тях е 1 трилион $ годишно. В резултат на войната в Украйна Европа доста ще усили зависимостта им от Съединени американски щати.

2. Москва се опита да повлияе на изборите в Съединени американски щати посредством кибертехнологии, които беше мъчно за американците да блокират, без да навредят на репутацията си. С идните нови избори, войната в Украйна дава мощ на демократите в Съединени американски щати, което затруднява руснаците още веднъж да повлияят на техния резултат в интерес на Тръмп.

3. Русия подкопава позицията на Съединени американски щати в Сирия. Войната в Украйна ще стесни опциите на Руската федерация да оказва напън върху Щатите в сирийското направление.

4. Поражението на Русия в Украйна ще попречи на КНР да завземе Тайван. Това ще резервира контрола на Съединени американски щати върху пролива, през който минават артикули от Югоизточна Азия към Запада, към Щатите и Европа и назад. Който управлява Тайванския проток, има статут на стопанин на еднополюсния свят, защото останалите страни се пореждат под него.

5. Поражението на Руската федерация в Украйна ще попречи на Иран да завземе водачеството в Близкия изток. Съединени американски щати поддържат въздействие върху Израел и арабския свят, действайки като спонсор на тяхната сигурност в подмяна на достъп до нефт и газ и техните направления за доставка, което се отразява на статута на $.

6. Войната в Украйна носи десетки милиарди на военно-промишления комплекс на Съединени американски щати. Колкото по-дълга и по-мащабна е войната, толкоз по-пълноводен е този поток.

7. Освен пари, тази война дава скъпа информация за опциите на американските оръжия и методите за тяхното възстановяване. Авторите пишат следното: войната в Украйна укрепва американската войска. Старите оръжия се заменят с по-доказани и съвременни. След това се обменят за владичество над васалите.

Така в Украйна Съединените щати не пазят Украйна, а международния ред под своето световно ръководство. Не в Тайван, а в този момент в Украйна – там е иглата на властта на Кошч Безсмъртни, и то в ръцете не на Си Дзинпин, а на Владимир Путин.

Провалът на пролетното нахлуване на въоръжените сили на Украйна ще значи за Съединени американски щати повтаряне на ориста на Третия райх след провалянето край Курск. Всички горепосочени процеси ще вървят в противоположната посока и ще завършат с провалянето на Щатите.

Затова не Тайван и Китай, а Русия и Украйна е въпрос на живот и гибел за Америка. Битката в Украйна не е ключът към борбата за Тайван, а самостоятелен фактор за запазването или загубата на международната надмощие на Съединени американски щати.

Колкото и десетилетия да продължи този развой, неговото начало може да бъде положено или анулирано точно в степите на Украйна. Ето за какво борбата в Украйна има екзистенциално значение за Съединени американски щати.

Както споделяше другарят Саахов от „ Кавказка пленница “: „ Или аз я завеждам да се женим, или тя ме води при прокурора “.

Съединените щати или ще разбият всички непокорни, като се стартира от Русия и въобще не се стигне до Китай, тъй като целият „ неглобален “ свят ще бъде идващият. Или духът на многополюсния свят, пуснат от бутилката, в никакъв случай няма да бъде пропъден назад. Точно по този начин би трябвало да се третира борбата в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР