Bitcoin заличи всичко спечелено след съобщението на Тесла от 8

...
Bitcoin заличи всичко спечелено след съобщението на Тесла от 8
Коментари Харесай

Bitcoin флиртува с психологическите 40 хил. долара

Bitcoin заличи всичко извоювано след известието на " Тесла " от 8 февруари, че ще употребява корпоративен кеш за покупката на криптовалутата и ще я употребява като форма на заплащане за създадените от компанията електрически коли. В момента търговците са напът да понесат още загуби, тъй като цифровите пари се търгуват наоколо до основно техническо ниво.

Bitcoin падна под 40 хиляди щ. $ на 19 май и флиртува с това психическо ниво. Цифровата валута е с 40% по-евтина от рекордната си стойност от съвсем 65 хиляди $, която доближи през април.

Сериозният срив и високите съмнения на монетата се " подгряват " от периодическите изяви на шефа на " Тесла " - Илон Мъск - в обществените мрежи, които разделят криптообщността. Народната банка на Китай също взе присъединяване в погрома над Bitcoin с формалното си изказване на 18 май, че цифровата монета не може да се употребява като форма за заплащания. 

По оценка на експерти по механически разбор, знаците за най-популярната криптовалута в света " са оцветени в алено ". Следващото значимо равнище на поддръжка е покрай 37 хиляди щ. $, а след него - 30 хиляди $. Анализаторите чакат, че Bitcoin " ще посети " тези цени и даже може да слезе под тях най-малко в кратковременен проект. 

Свързаните с криптовалутите скъпи бумаги също се обезцениха. Акциите на " Койнбейз глоубъл " изгубиха 3.4% от пазарната си оценка преди началото на формалната борсова сесия на 19 май, а на " Маратон диджитъл холдинг " - 7.3 %.  

Извън отрицателните механически знаци, периодическите мнения в " Туитър " на шефа на " Тесла " също клатят криптовселената. Bitcoin потегли стремително нагоре след февруарското известие на " Тесла " за инвестицията й от 1.5 милиарда $ във виртуалната монета и желанието й да продава коли против цифровите пари и се изкачи до върховите 64,870 $, значително - поради уговорката на производителя на електрически транспортни средства. По това време това се определяше като преломен миг и като поредна крачка в еволюцията на криптосвета. 

Надеждите помръкнаха след друго изказване на Мъск в " Туитър " на 12 май, че " Тесла "  отменя решението си да продава коли против Bitcoin. Ексцентричният милиардер обоснова обрата със сериозната си паника от " възходящата приложимост на изкопаеми горива за добива и транзакциите на цифровата монета ". Мъск увери, че компанията му няма да продаде към този момент добитите Bitcoins. Новината смъкна пазарната оценка на цифровите пари с жестоко 17% - до малко над 46 хиляди щ. $.

Няколко дни по-късно, на 16 май, Мъск направи следващо изказване в " Туитър ", че " Тесла " може да продаде или към този момент е продала наличните си количества от Bitcoin, сваляйки котировките под 45 хиляди щ. $ за първи път за последните съвсем три месеца. Впоследствие той посочи, че компанията не е продала добитите криптопари. Но провалите към този момент бяха нанесени и цената на Bitcoin продължи да пада след мощни съмнения. 

Своят принос към отрицателните вести внесе Народната банка на Китай на 18 май с формалното си известие, че цифровите монети не могат да се употребяват като средство за разпащания. И смъкна цената на Bitcoin с 10% - до 38,970 щ. $ на в ранното утро на 19 май. Китайските централни банкери предизвестиха също вложителите да не влизат в спекулативни покупко-продажби с виртуалните пари. 

Пекин забрани търговията с криптовалути през 2019-а, с цел да пресече прането на пари и да спре прехвърлянето на кеш зад граница. В Китай се реализират съвсем 90% от световната търговия в бранша. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР