Бисквитените торти отдавна не са обикновени десерти - не стават

...
Бисквитените торти отдавна не са обикновени десерти - не стават
Коментари Харесай

Бисквитена торта с цитрусов вкус

Бисквитените торти от дълго време не са елементарни десерти - не стават все по-иновативни, по-вкусни и по-ароматни - тъкмо като тази

Необходими Продукти

● бисквити - 400 г с ванилия и какао Победа
● крем - за торта Долче Маестро с цитрусов усет - 1 пакетче
● портокали - сок и кора от 1 бр.
● прясно мляко - 1 л
● захар - 7 с.л.
● вода - 60 мл

Начин на подготвяне

Изсипваме 1 л. прясно мляко в тенджерка на котлона. В млякото слагаме захарта и разбъркваме. Отцеждаме сока на 1 портокал. Сваряваме млякото със поставената вътре захар и сок от портокала. Настъргваме кората на 1 портокал в купичка. То става сладко и захарта се стопява.

Размиваме наличието на пакетчето крем за торта с цитрусов усет. Изсипваме го в съд с 60 мл вода и разбъркваме до момента в който се разтвори и стане нещо като кашичка. Постепенно го прибавяме към врящото мляко и разбъркваме до втвърдяване на крема. Намаляваме котлона. Бъркаме непрестанно.

Дърпаме го от котлона откакто стане подготвен крема. В две йени междинен размер нареждаме бисквитите и крема. Първо в едната йена слагаме тъничък пласт от крема, след това ред ванилови бисквити по дължина и ред какаови бисквити до тях отново по дължина.

Следва отново ред бисквити от двата цвята - върху ваниловите отново ванилови, върху какаовите отново какаови. Ред крем отмерено върху бисквитите. Върху крема слагаме от настърганата кора на портокала - към половината количество. Следва какаови бисквити върху страната на ваниловите два реда и два реда ванилии върху какаовата страна. Правим го, с цел да стане шахматно.

Най–накрая отново поливаме с крем. По същия метод редим тортичката и в другата йена. Слагаме ги в ледник да стегне. Режем на квадрати с изострен нож след 6, 7 часа.Продуктите са задоволителни за 2 междинен размер тортички или за една по големичка, като ги редите в ваш съд ще прецените. Получава се три реда крем и два двойни реда бисквитки.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР