Бисер и Биляна Соколови са отдадени на популяризирането на българския

...
Бисер и Биляна Соколови са отдадени на популяризирането на българския
Коментари Харесай

Бисер и Биляна Соколови – истории от личния музей

Бисер и Биляна Соколови са отдадени на популяризирането на българския фолклор.

Бисер Соколов е солист оркестрант в Оркестъра за национална музика на БНР от 1994 година. Със своята гъдулка е гостувал на доста подиуми и у нас, и зад граница. Радва многочислените фенове на българската достоверна национална музика по време на многочислените негови концерти в България, Унгария, Сърбия, Полша, Австрия, Германия, Франция, Русия, Китай, Малайзия... Създава и записва свои творби. Има мaгистърска степен по „ Мултимедийни технологии “ в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и по „ Изпълнителско изкуство “ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив.

От 2011 година Бисер Соколов е и учител по гъдулка в Национално музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “. Много от учениците му са носители на награди от национални и интернационалните състезания. За тези педагогичен триумфи Бисер Соколов също е награждаван неведнъж.

Неговата брачна половинка Биляна Соколова е една от младите изпълнителки на обичайна национална ария. С доста гений и умеене разкрива националното песенно благосъстояние на концерти в България, Австрия, Германия, Полша, Чехия, Италия, Испания, Португалия, Дания, Норвегия, Швеция, Швейцария, Русия, Япония. Имала е сполучливи изяви с хор „ Космически гласове “, преименуван в хор „ Ваня Монева “, а през днешния ден е солистка на хор „ Български гласове Ангелите “, с диригент Катя Барулова, както и на групировка „ Драгостинфолк Национал “, с диригент проф. Стефан Драгостинов. От 2009 година Биляна Соколова е учител по национално пеене в НМУ „ Любомир Пипков “ и доста от нейните възпитаници също са носители на награди от национални и интернационалните състезания.

Бисер и Биляна Соколови описват в предаването какви „ експонати “ и истории пазят в своя персонален музей.

Чуйте повече от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР