Бирманската котка е прекрасен домашен любимец - тиха, привързана, благоразположена

...
Бирманската котка е прекрасен домашен любимец - тиха, привързана, благоразположена
Коментари Харесай

Хранене на бирманска котка

Бирманската котка е прелестен домакински любим - тиха, привързана, благоразположена към деца и други домашни любимци и доста пухкава и красива със светлата си, прошарена с тъмни сегменти четина.

Стопаните на тези забележителни и скъпи азиатски питомци могат да запазят своите любимци по-дълго в семейството си, в случай че поставят нужните грижи за храната на бирманската котка, което е гаранция за положителното котешко здраве.

С каква храна е добре да се храни бирманската котка?

Тази порода не е претенциозна и може да яде както суха и полусуха храна, по този начин и домашно приготвена. Развъдчиците нормално зареждат дребните котета със суха храна от примиум клас и предлагат този вид хранене като най-лесен и пестелив.

Освен това фабрично създадената суха храна е обогатена с всички нужни хранителни субстанции, порциите са ясно разграничени и елементарно се дефинира количеството и честотата на хранене съгласно възрастта, размера и особеностите на животното.

Естествената храна за бирманската котка алтернатива също е алтернатива, в случай че стопанинът държи на нея, само че смесването на двата вида хранене не е добра концепция.

Ако изборът падне върху естествени артикули, приготвени в домашни условия, тогава би трябвало да се планува до 80 % от храната да бъде месна, от нетлъсто леко месо - пилешко, заешко, пуешко, дивечово, телешко, без свинско и овнешко, както и техните субпродукти.

Всички съставки би трябвало да бъдат добре обработени термично, както и да се подберат такива с високо качество, с цел да бъде храната на бирманската хубавица уравновесена и питателна.

Менюто на бирманската котка може да се разнообрази с риба, зърнени храни, зеленчуци, млечни артикули, сварено яйце, а достъпът до прясна вода би трябвало да е денонощен. Тъй като тази порода харесва течащата вода, може да се закупи поилка като фонтанче, тъй че домашният питомец да си поиграе с водата, до момента в който утолява жаждата си.

 Бирманска котка

Храненето на бирманската котка не изисква да се ползват никакви особени условия, защото тези умни животни умеят съвършено да управляват храненето си. Те в никакъв случай не преяждат, по тази причина не са склонни към затлъстяване, постоянно ядат тъкмо толкоз, колкото е належащо, по тази причина непрекъснатото следене на купичката за храна е ненужно.

Достатъчно е да се ползват общоприетите правила за хранене на котки - 4 пъти дневно за дребни котета, 3 пъти за подрастващи и 2 пъти за възрастни екземпляри.

Ето още препоръки при развъждане на бирманска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР