BioNTech повиши прогнозата си за продажбите на ваксината срещу Covid-19

...
BioNTech повиши прогнозата си за продажбите на ваксината срещу Covid-19
Коментари Харесай

Pfizer допринесе с половин процент ръст на германската икономика

BioNTech увеличи прогнозата си за продажбите на имунизацията против Covid-19 тази година до 15,9 милиарда евро и съобщи, че напредва в проектите за тестване на своята mRNA технология при рак. Този резултат е толкоз впечатляващ, че приходите на компанията се равняват на половин % в растежа на Брутният вътрешен продукт на Германия, заяви Bloomberg.

Съвместното партньорсто на немската компания и Pfizer подписа контракти за доставка на към 2,2 милиарда дози ваксини и повече от 1 милиард дози за 2022 година и по-късно. Преди това BioNTech беше планувала доходи от 12,4 милиарда евро през 2021 година от единствения си продаван артикул.

Ваксината против Covid-19 е на път да се трансформира в едно от медикаменти с най-хубави доходи от продажби на всички времена, а Pfizer обявиха предишния месец, че продажбите могат да доближат до 33,5 милиарда $ тази година. Тези пари се разделят сред сътрудниците, а BioNTech също получава известни доходи от директни продажби.

Заедно с Pfizer, Biotech ще стартира да тества mRNA ваксина против грип при хора през третото тримесечие. Германска компания също работи върху такава за малария, като се стреми да има претендент до края на идната година.

Точно като тази против коронавирус, имунизациите против грип и малария ще употребяват mRNA технологията, с цел да доставя образец за клетките на тялото да произведат неинфекциозния антиген, нужен за стимулиране на имунния отговор.

Технологията се тества и върху рак за стимулиране на имунната система за битка с туморите. Тази година BioNTech стартира шест нови изследвания върху пациенти - общо 15 пробни медикаменти в 18 изследвания и обявиха, че възнамеряват да трансферират още две евентуални лечения в изследвания при хора тази година.

Приходите от Covid-19 подхранват проучванията върху рака. Продажбите на BioNTech набъбнаха през второто тримесечие от 41,7 милиона евро предходната година до 5,3 милиарда евро тази година, надхвърляйки упованията на анализаторите, интервюирани от Bloomberg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР