BioNTech-Pfizer съобщи, че тяхната ваксина е показала 100-процентова ефикасност срещу

...
BioNTech-Pfizer съобщи, че тяхната ваксина е показала 100-процентова ефикасност срещу
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer е със 100% ефективност при деца от 12 до 15 години


BioNTech-Pfizer заяви, че тяхната ваксина е посочила 100-процентова резултатност против ковид при 12 до 15-годишни, написа „ Ню Йорк таймс “. Това е стъпка към вероятно пускане на имунизация в тази възрастова група, преди децата да се върнат в учебно заведение през есента, разяснява изданието, представено от БГНЕС.

Тестванията във фаза 3, извършени върху 2 260 юноши в Съединени американски щати, демонстрираха 100% резултатност и устойчиво създаване на антитела, се споделя в изказване на фирмите.

Повечето ваксини против COVID-19, които се създават в международен мащаб, са за възрастни, които са изложени на по-висок риск от ковид. Ваксината на Pfizer е утвърдена за възраст над 16 години. Но имунизирането на деца от всички възрасти ще бъде от решаващо значение за прекъсването на пандемията - и подпомагането на учебните заведения, най-малко в горните класове, е значимо след месеци на спиране.

Предварителните данни демонстрират, че няма случаи на COVID-19 измежду напълно имунизираните деца спрямо 18 случая измежду тези, които са получили плацебо, заяви Pfizer.

Това е малко изследване, което към момента не е оповестено, тъй че друго значимо доказателство е какъв брой добре дозите са възстановили имунната система на децата. Изследователите оповестяват за високи равнища на антитела за битка с вируса, малко по-високи от следените при изследвания при млади възрастни.

Децата са имали странични резултати, сходни на младите възрастни, споделиха от компанията. Основните нежелани реакции са болежка, тресчица, студени тръпки и отмалялост, изключително след втората доза. Проучването ще продължи да наблюдава участниците в продължение на две години за повече информация по отношение на дълготрайната отбрана и сигурност.

През идващите седмици Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech възнамеряват да изискат от Американската администрация по храните и медикаментите и европейските регулатори да разрешат незабавно потребление на имунизацията със намаляване на прага й за използване от 12-годишна възраст.

Изразяваме желание незабавно да се разшири използването на нашата ваксина, съобщи в изказване изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла. Той изрази „ вярата да стартира да се имунизира тази възрастова група преди началото на идната образователна година “ в Съединени американски щати.

Pfizer не е единствената компания, която се стреми да понижи възрастовата граница на своята ваксина. Очаква се скоро да се получат и резултати от американско изпитване на имунизацията на Moderna при деца на възраст от 12 до 17 години. Но също така в символ, че констатациите са обещаващи, FDA към този момент разреши на двете компании да стартират американски изпитвания при деца до 12 години, с вероятност да стигнат до 6-месечни деца.

Миналият месец AstraZeneca стартира тетсване на своята ваксина измежду 6-7-годишни във Англия. Johnson & Johnson възнамерява свои лични педиатрични изследвания. А в Китай неотдавна Sinovac разгласи, че е дал предварителни данни на китайските регулатори, показващи, че имунизацията му е безвредна при деца до 3-годишна възраст.

Докато множеството ваксини против COVID-19, употребявани в международен мащаб, за първи път са били тествани при десетки хиляди възрастни, педиатричните изследвания няма да имат потребност да бъдат съвсем толкоз огромни.

Ключов въпрос е дозата: Pfizer е дал на деца над 12 години същата доза, която възрастните получават, само че тества разнообразни дози при по-малките деца.

Не е ясно какъв брой бързо FDA ще реагира на настояването на Pfizer да позволи имунизацията, започвайки от 12-годишна възраст. Друг е въпросът по кое време страната ще има задоволително ресурси от ваксини.

Децата съставляват към 13% от случаите на COVID-19, документирани в Съединени американски щати. И макар че те са надалеч по-малко склонни от възрастните да се разболеят съществено, минимум 268 са умряли от COVID-19 единствено в Съединени американски щати и повече от 13 500 са приети в болница, съгласно Американската академия по педиатрия. Това е повече от междинната смъртност от грип за година.

Калеб Чунг, който навършва 13 години по-късно тази седмица, се съгласи да взе участие като доброволец, откакто татко му, педиатър от университета Дюк, показа опцията. Той не знае дали е получил имунизацията или плацебо.

„ Обикновено съм у дома и изучавам онлайн и не мога да направя доста, с цел да се боря против вируса “, сподели Калеб в скорошно изявление. Тестването „ е действителна опция да оказа помощ. “

Баща му, доктор Ричард Чунг, сподели, че се гордее със сина си и всички останали деца, които се явяват доброволци за тестването.

„ Нуждаем се от деца, с цел да създадем тези изпитвания, с цел да могат те да бъдат предпазени. Възрастните не могат да създадат това вместо тях “, сподели Чунг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР