Биолози установиха, че комарите реагират по различен начин на цвета

...
Биолози установиха, че комарите реагират по различен начин на цвета
Коментари Харесай

Не носете дрехи в тези цветове, ще ви се случат лоши неща

Биолози откриха, че комарите реагират по друг метод на цвета на предметите в околната среда при съществуването на миризма на човешкото тяло. Червените, оранжевите и черните цветове притеглят вниманието им, до момента в който другите нюанси не, заяви в петък Университетът на щата Вашингтон (UW). 

„ Традиционно се счита, че комарите са привлечени от три неща – дъхът на човек, миризмата на потта му и топлината, предавана от кожата. Открихме четвъртия ориентир – аленото, което участва освен върху облеклата, само че и върху кожата на всеки човек. Надяваме се, че това ще разреши да се основат нови способи за отбиване на комарите ", сподели професорът от UW Джефри Рифъл, представен от пресслужбата на университета. 
127-килограмова жена смъкна 38 кг, няма да повярвате по какъв начин
С тегло 127 кг жителка на британския град Стокпорт смъкна 38 кг с помощта на постоянното хранене. За нея описа The Mirr...
Прочети повече
Комарите намират нови жертви по няколко метода едновременно. Първоначално те пресмятат позицията си от непотребния въглероден диоксид във въздуха. След това употребяват телесната топлота, както и парата и молекулите на млечната киселина, присъстващи в човешката и животинската пот, с цел да изберат място за кацане. Професор Рифъл и неговите сътрудници откриха, че комарите търсят нови жертви освен благодарение на миризмата и " термовизионния фотоапарат ", само че и в избрани цветове на околния свят, присъщи за кожата на хората и други топлокръвни живи същества. 

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР