Биолози разработиха тест, който позволява по анализ на кръвта да

...
Биолози разработиха тест, който позволява по анализ на кръвта да
Коментари Харесай

Биолози: 150 години е максималната продължителност на човешкия живот

Биолози създадоха тест, който разрешава по разбор на кръвта да се дефинира сложен знак за динамичното положение на организма, характеризиращ общото равнище на физиологична непоклатимост. С възрастта този индикатор понижава и съгласно изчисленията на създателите доближава най-малко до 120-150 години. По този метод учените заключават, че 150 години – това е оптимално теоретично вероятната дълготрайност на човешкия живот. Резултатите от проучването са оповестени в списанието „ Nature Communications “.
С придвижване на възрастта се усилва и рискът от хронични болести също. Но скоростта на процесите на стареене е друга за всеки човек, затова, с цел да се оцени положението на организма, експертите по стареене употребяват концепцията за биологична възраст, която постоянно не съответствува с хронологичната възраст.
 Биолог: Продължителността на живота след заразяване с COVID-19 понижава Биолог: Продължителността на живота след заразяване с COVID-19 понижава
Средната дълготрайност на живота на хората след заразяване с COVID-19 понижава приблизително с 1,5 - 2 години, сподели пред на РИА Новости Анча...
Определянето на биологичната възраст не е лесна задача. За да го разрешат, учените употребяват специфични биомаркери - предиктори на стареенето, които разрешават самостоятелен асортимент на ефикасни средства срещу стареене.
Изследователи от Сингапур, Русия и Съединени американски щати, водени от Петър Федичев от Московския физико-технологичен институт (MIPT), създадоха нов способ за установяване на биологичната възраст посредством разбор на кръвта и предложиха потреблението на универсалния сложен знак DOSI (dynamic organism state indicator – знак на динамичното положение на организма) за
Анализирайки данните от надлъжните човешки кръвни проби от Националното изследване за здравето и храненето на Съединени американски щати и Биобанката на Англия, създателите откриват, че съмненията в DOSI са свързани с променливи като възраст, заболяване и метод на живот и че DOSI нараства с възрастта съразмерно на времето за възобновяване от заболявания, т.е. служи като индикатор за физиологичната непоклатимост на организма.
Въз основа на това учените пресмятат оптимално вероятната дълготрайност на живота в границите на 120 до 150 години. Това значително подхожда на наблюденията на популацията, показващи, че броят на хората, които демонстрират признаци на загуба на резистентност, нараства експоненциално с възрастта и се удвоява на всеки осем години, споделят откривателите. нараства със същите темпове.
 Очакваната дълготрайност на живота у нас спада с година и половина през 2020 година Очакваната дълготрайност на живота у нас спада с година и половина през 2020 година
Продължителността на живота в България е спаднала с година и половина през 2020 година Това стана ясно от формалните данни, оповестени на...
Авторите пресмятат устойчивостта въз основа на потоци от данни за физическа интензивност, получени посредством портативни датчици и предадени посредством уеб API благодарение на приложението GeroSense iPhone от сингапурската биотехнологична компания Gero.
" В прессъобщение на Gero се споделя: „ Стигаме до извода, че критичността, водеща до гибел, е присъщо биологично свойство на организма, което не зависи от факторите на напрежението и съставлява главен и безспорен лимит на продължителността на живота на човек. "
Авторите означават, че създаденият от тях способ дава опция за първи път да се оцени теоретично вероятната дълготрайност на живота за всеки съответен човек, за разлика от други способи, които дефинират единствено биологичната възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР