Биографията ми е гаранция за моята независимост. Това са думи

...
Биографията ми е гаранция за моята независимост. Това са думи
Коментари Харесай

Дисидентът Емил Кошлуков постоянен шеф на БНТ

Биографията ми е гаранция за моята самостоятелност. Това са думи на Емил Кошлуков, казани преди 2 години, когато за първи път се яви на състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Тогава Съветът за електронни медии не го избра, написа " 24 часа ".

Днес Кошлуков - отстъпник, лежал като боец в пандиза по политически аргументи, след което оправдан, и от началото на демокрацията

деен участник

в политическия и

медийния живот

на страната,

към този момент е новият началник на Българска национална телевизия.

Той бе определен в петък, 5 юли, с гласовете на София Владимирова, Розита Еленова и Бетина Жотева от Съвет за електронни медии, останалите двама - Иво Атанасов и Ивелина Димитрова, гласоподаваха за Сашо Йовков.

Дали биографията на Кошлуков, или концепциите му за развиване на Българска национална телевизия - които прочее са умни и практични, или пък нещо друго е причина за решението на Съвет за електронни медии, знаят единствено членовете му. Истината обаче е, че за първи път избраха човек, който фактически и безусловно знае какво значи независимост на словото, за какво е значимо тя да бъде отстоявана и вероятно по какъв начин може да се случи това.

Четете още ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР