Billie Jean King Cup, групова фазаШвейцария – Канада 2-1Виктория Голубич

...
Billie Jean King Cup, групова фазаШвейцария – Канада 2-1Виктория Голубич
Коментари Харесай

Швейцария стигна до полуфинал на Billie Jean King Cup


Billie Jean King Cup, групова фаза

Швейцария – Канада 2-1

Виктория Голубич – Бианка Андрееску 2-6, 6-3, 6-4

Белинда Бенчич – Лейла Фернандес 6-0, 7-5

Джил Тайхман/Симона Валтерт – Габриела Дабрвоски/Лейла Фернандес 2-6, 1-6

Швейцария се класира за полуфиналната фаза на Billie Jean King Cup след триумф над тима на Канада в последния кръг от груповата фаза. Олимпийските медалистки Виктория Голубич и Белинда Бенчич завоюваха мачовете на сигнъл, с което осигуриха присъединяване на своя тим в идващия кръг. По този метод швейцарките ще играят на полуфинала за втора поредна година, откакто през 2021 година стигнаха до мача за купата.

Първият дуел за деня стартира чудесно за Бианка Андрееску, която на три пъти проби сервиса на Голубич и завоюва безапелационно откриващия сет с 6-2. Световната №77 обаче осъществя ранен брейк във втората част и натрупа задатък от 3-0. Впоследствие Голубич избави точка за пробив в петия гейм и запази преднината си, изравнявайки резултата в мача след 6-3.

Доминацията на швейцарката продължи и в заключителната част тя осъществя два следващи пробива, натрупвайки удобна преднина от 4-0. Мачът изглеждаше решен, само че Андрееску сложи съперничката си под доста съществено напрежение и редуцира пасива си до единствено един гейм при 5-4. Голубич обаче не разреши на шампионката на US Open за 2019 година да върне и втория брейк и победи с 2-6, 6-3, 6-4 по-късно повече от два часа игра.

В борбата на първите ракети една против друга се изправиха Белинда Бенчич и Лейла Фернандес. Атаките с бекхенд на Бенчич създаваха доста съществени проблеми на миналогодишната финалистка на US Open и това разреши на швейцарката да завоюва първите седем гейма в мача. Фернандес обаче прекъсна серията ѝ и изравни резултата, след което паритетът се резервира до 5-5. Много по-големият опит на Бенчич и оказа помощ да вземе правилнтие решения в няколко значими обстановки и да стигне до нов пробив, който след това затвърди за крайното 6-0, 7-5.

В мача на двойки канадките въпреки всичко записаха триумф, като Лейла Фернандес и Габриела Дабровски разгромиха Джил Тайхман и Симона Валтерт с 6-2, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР