Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за

...
Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за
Коментари Харесай

3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките

Билковите чайове са отлично допълнение към ежедневната ни грижа за кожата. Те освен повдигат духа ни със своите ароматни свойства, само че и имат позитивен резултат върху хубостта ни, тъй като изгодите от чая в грижата за кожата са извънредно огромни.

Така че идващия път когато приготвите чай, не бързайте да изхвърляте чаените торбички - използвайте наличието им, с цел да си извършите маски, ексфолианти и ободряващи тонери за лице. Ще ви кажем тъкмо кои типове чай ще ви оказват помощ да възстановите кожата си до здравословен искра и да отстраните и предотвратите появяването на досадните бръчки.

Чай от лайка

Ползите от чая от лайка за кожата са големи: римската лайка успокоява, а немската лайка от своя страна има противовъзпалителни и противогъбични свойства, което я прави потребна за лекуване на акне, както и ефикасна в битката с подпухналостта под очите, подпухнали клепачи и бръчките.

Как да го употребявате? 

Замразете кубчета лед от чай от лайка и ги използвайте заран като ободрителен компрес за подпухнали очи. Но с цел да не употребявате прекомерно леден лед върху деликатна кожа, увийте няколко кубчета чай от лайка в забрадка (можете да употребявате превръзка или марля) и по-късно нанесете върху очите за не повече от 10 минути. Също по този начин е доста потребно да избършете цялото лице с такива кубчета лед - заран, върху почистена кожа.  Ако постоянно организирате такива ритуали, ще забележите по какъв начин положението на кожата на лицето ще се усъвършенства - тя ще стане по-свежа, стегната и по-сияйна.

Зелен чай

Гейшите от дълго време употребяват зелен чай в своите ритуали за хубост за грижа за кожата. И ние разбираме за какво! Зеленият чай работи добре за понижаване на възпалението, унищожаване на бактериите и непотребния себум и отбрана на кожата от свободните радикали. Антиоксидантите и полифенолите, открити в зеления чай, са едни от най -силните за отбрана на кожата от нездравословното влияние на околната среда, както и за попречване на UV увреждане.

Как да го употребявате? 

Сварете чаша зелен чай и го оставете да се вари 8-10 минути с похлупак от горната страна. Когато напитката не е прекомерно гореща, изсипете я в бутилка със спрей или стъклена бутилка, прибавете 1/2 чаша натрошени листа от алое. Пръскайте тонера върху лицето си всекидневно или нанесете течността върху памучен тампон и избършете лицето си след разчистване.
 Какво споделят бръчките по лицето за здравето ни? Какво споделят бръчките по лицето за здравето ни?
Бръчките са неразделна част от процеса на естествено стареене на кожата. В този интервал тя губи свежия си загар, грациозност и гладкост. Н...

Чай от невен

Невенът е прочут със своите лечебни свойства от епохи. Екстрактът от невен е постоянно срещана съставна част в мехлеми и кремове за обриви. Той също по този начин оказва помощ при лекуването на дребни ожулвания, леки рани, акне и възпалителни кожни положения. 

Как да го употребявате? 

Сварете 2 пакетчета чай от невен и го оставете да се вари за към 10 минути. След това деликатно изцедете водата от пакетчетата чай. Смесете я с 1/2 чаша натурално кисело мляко без добавки и 1/2 чаша овесени ядки. Смесете добре съставките и нанесете сместа върху чисто лице. Оставете да работи 15 минути и по-късно изплакнете добре остатъците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР