Билкари препоръчват билката за лечение на червата и за детоксикация.В

...
Билкари препоръчват билката за лечение на червата и за детоксикация.В
Коментари Харесай

Бял трън – лекува чернодробни и жлъчни заболявания

Билкари предлагат билката за лекуване на червата и за детоксикация.

В семената на това растение се съдържа веществото силимарин, който усилва способността на чернодробните кафези да се регенерират посредством жизненоважен развой, прочут като синтеза на протеини.

Учените са потвърдили, че силимаринът противодейства на резултатите от отровите на най-опасния чернодробен токсин. Богат е на мастноразтворими витамини (E, A, D, F ). Съдържа още дефицитни микро и макроелементи като цинк, селен, йод, бор, мед и други

Какво лекува белият бодил? Проблеми с черния дроб, в това число цироза, жълтеница, хепатит. Тази билка е една от най-ефикасните при отравяне след корист с алкохол, опиати или други химикали. Доказано е, че при продължителна приложимост на дестилат от бял бодил храносмилането и функционалността на черния дроб се усъвършенстват. 1 таблетка концентрат на прахуляк от бял бодил 3 пъти на ден оказва помощ да се избавите от проблемите с храносмилането от преяждане или ястие на притеснителни хранителни комбинации.

Болният далак също се повлиява позитивно от белия бодил. Специалистите предлагат инфузия от свеж корен и семена от тази билка за лекуване на жълтеница. Билкари я предлагат за лекуване на разширени вени и разнообразни неразположения в дребния таз, в това число и за проблеми свързани с менструалния цикъл и болки в бъбреците.

Ето и някои от нещата, на които въздейства приемът на белия бодил:

• Снижава равнищата на холестерола, което усъвършенства сърдечносъдовото здраве
• Намалява деленето на раковите кафези при рак на гърдата, белите дробове, дебелото черво, простатата, шийката на матката и бъбреците
• Намалява увреждането на клетките, породено от химиотерапия и лъчетерапия
• Предотвратява заболяването на Алцхаймер
• Стабилизира равнищата на кръвната захар
• Предпазва от прибързано стареене
• Предпазва от увреждане от слънцето и от други проблематични болести на кожата
• Борба със свободните радикали посредством антиоксидантните му свойства
• Лекува признаците на менопаузата
• Лекува чревни и храносмилателни проблеми
• Лекува признаците при отравяне с алена мухоморка (Amanita muscaria)

Защо е хубаво да се приема тази билка под каквато и да е форма? На първо място пази кръвообръщението, като оказва помощ на черния дроб да изхвърли токсините от кръвта. Белият бодил защищава и даже лекува от рак, подтиква лимфната система.

Болният далак също добре се повлиява позитивно от белия бодил.

Не са малко специалистите в медицината, които считат, че дозата от по 200 мг бял бодил дневно подтиква цялостното здраве на червата, даже лекува храносмилателни проблеми като запек. Този проблем се появява, когато перисталтиката на тънките вътрешности е прекомерно мудна и не придвижва съответно отработената храна в дебелото черво за изхвърлянето й.

Билката е известна със своя лаксативен резултат, тъй като укрепва производството на злобен сок, който от своя страна дава отговор за разграждането на мазнините и холестерола в червата, а оттова подтиква изхождането. Благодарение на увеличеното произвеждане на злобен сок, се понижава и риска от образуването на камъни в жлъчката.

Белият бодил има успокояващо деяние. Той омекотява и овлажнява лигавицата, лекува инфектиране на чревните стени и облекчава признаците при болести като Синдром на дразнимото черво. При възпаления на жлъчния мехур белият бодил оказва помощ за изчистване на застояли лепкави боклуци, които запушват жлъчните канали. Действа благотворно и при хемороиди. Облекчава розацея, някой кожни алергии и проблеми. Има UV- защитно деяние.

 Бял бодил – лекува чернодробни и жлъчни болести. Естествено, преди да започнете приема на тази билка, е добре да се консултирате с доктор. Възможни са странични ефекти- смутен корем, диария, обрив.
Не е целесъобразно да се пие бял бодил при бременност и кърмене или в случай че е диагностициран рак на простатата, матката или гърдата. Трябва да избягвате бял бодил, в случай че пиете медикаменти за разреждане на кръвта, против алергия, безпокойствие, висок холестерол, припадъци.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР