Билетчето за градския транспорт в столицата поскъпна, очаква се в

...
Билетчето за градския транспорт в столицата поскъпна, очаква се в
Коментари Харесай

Ще вдигне ли и Пловдив цената на билета за градския транспорт?

Билетчето за градския превоз в столицата нарастна, чака се в Бургас това да стане при започване на ноември, приказва се и за повишаване на пътуването във Варна. Plovdiv24.bg попита зам.-кметът по превоз Златин Велев каква е политиката на Община Пловдив в тази насока и обмисля ли се сходна стъпка за градския превоз в Пловдив. 
"Общините със лични превозвачи са подготвили обща позиция, с която аргументират повдигането цената на билета за градския превоз. Ние обаче не сме включени, тъй като нашите превозвачи са частни ", изясни Велев. 
Той призна, че в последните години в града под тепетата е регистрирана наклонност за непрекъснат спад на броя на пасажерите. 
"Поставихме си за цел да я обърнем и по този начин да повишим приходите си. Наш разбор сочи, че едно повишение на цената сега по-скоро би довело до отлив на пасажери, а не това е задачата. Напротив - стремим се посредством повишение качеството на услугата - нов автопарк, удобни условия, нови заслони, да увеличим броя на хората ", разяснява още отрасловият кмет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР