Билетчето за градския транспорт в Бургас може да поскъпне с

...
Билетчето за градския транспорт в Бургас може да поскъпне с
Коментари Харесай

Билетът в градския транспорт в Бургас може да поскъпне сериозно

Билетчето за градския превоз в Бургас може да нарастне с 30% по предложение на локалния транспортьор " Бургасбус ". Фирмата предлага цената му да се увеличи до 1.30 лева, а санкцията за неточен пасажер да се увели двойно - от 10 на 20 лева

Финалното решение ще вземе общинският съвет на морския град, защото превозвачът е благосъстоятелност на общината, написа в. " Капитал ".

Разходите на " Бургасбус " са нарастнали доста, а цената на билета не е променяна от 2010 година Влияние върху тях има и повишението на минималната работна заплата, което усилва разноските за заплати на компанията, без то да е обезщетено от външни доходи.

Завишени са и условията към водачите в обществения превоз. Все повече от тях избират да работят в други страни от Европейски Съюз, поради по-добрите заплати, което води до дефицит на квалифицирани фрагменти в бранша.

" Бургасбус " е вложила и в подобряването на качеството на услугата, което в допълнение е нараснало разноските й. Най-важните елементи, гарантиращи качеството и сигурността на пътуването, са поскъпнали с 57%, а единствено включването на климатици в рейсовете коства на компанията 35 000 лева месечно.

Градският превоз в Бургас е един от най-модерните в България. По улиците на града се движат нови климатизирани рейсове и тролейбуси, снабдени със система за електронни билети.

В Бургас бе въведена система на бърз автобусен превоз и светофарна система с приоритет за градския превоз, построени бяха и нова пешеходна и автобусна инфраструктура, велоалеи и така нататък

Всичко това стана факт с помощта на сполучливо осъществявания план за интегриран градски превоз, чиято стойност бе повече от 130 млн. лева, 20 от които бяха обезпечени от общината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР