Бихме подкрепили кабинет на новите партии, без да участваме в

...
Бихме подкрепили кабинет на новите партии, без да участваме в
Коментари Харесай

ДПС предложи подкрепа за кабинет на новите партии


Бихме подкрепили кабинет на новите партии, без да участваме в него. Движение за права и свободи няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии или изгубилите избори – ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Това разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на конференция, откакто ЦИК дефинитивно разгласи разпределението на депутатските мандати.

Той сподели още, че от придвижването са готиви за нови избори, в случай че трите партии не съумеят да излъчат кабинет. И предизвести, че страната изпада в обстановка, в която да чака нови избори, след избори.

, сочи анализът на партията. Д

Движение за права и свободи е единствената партия от предходното Народно заседание, която усили своя резултат на тези избори. Докато другите две съществени партии: Българска социалистическа партия и ГЕРБ, изгубиха над 300 000, другата над 450 000 гласа или 20 и 37 мандата, ние увеличихме своите гласове с 20 000, а мандатите си с над 4. Движение за права и свободи не загуби нито един мандат от тези, които имахме в предходното Народно заседание. Българските гласоподаватели гласоподаваха с готовност за смяна. Потвърждаваме, че разчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна. От Движение за права и свободи започнахме смяната от себе си, сподели Карадайъ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР