Бих искал да съобщя защо въвеждаме мерки - положението в

...
Бих искал да съобщя защо въвеждаме мерки - положението в
Коментари Харесай

Ето какво ще бъде затворено от събота в София и колко ще продължи

Бих желал да оповестя за какво вкарваме ограничения - ситуацията в София и столичните лечебни заведения е съществено. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на РЗИ София доктор Данчо Пенчев във връзка евентуалния локдаун.

" За София имаме 21 000 позитивни случая, от тях единствено за март инфектираните са 9 000. Броят на позитивните медици са 163, а на контактните деца 2957. Броят на контактните възпитаници също е доста висок. На база тези данни се дават предложенията за затваряне ", сподели още той.

" Изправени сме пред същата обстановка като през октомври и ноември, само че в този момент нещата се движат по-бързо. Заразата в София е доста по-бърза от предходния пик. Поради тази причина се опитваме оптимално бързо да вземем превантивни ограничения ", добави доктор Пенчев

" Във всички лечебни заведения легловата база е увеличена, само че натискът е голям ", разяснява още шефът на СРЗИ.

Това, което предлагаме е да се затворят МОЛ-овете, комерсиалните центрове, фитнесите и заведенията за 14 дни. Ще предложим стягането на ограниченията да стартира от събота, разкри доктор Данчо Пенчев.

Предлага се краткотрайно затваряне на казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия, само че на фризьорски салони - не.

" Броят на инфектираните и приетите в болница деца демонстрира всичко ", отговори шефът на СРЗИ на въпрос по какъв начин управляващите преценят къде има огнища на болест.

" Отварянето при започване на месеца не беше неточност ", безапелационен бе доктор Данчо Пенчев.

В четвъртък се чака позиция на Европейската организация по медикаментите за имунизацията на " АстраЗенека ", сподели още специалистът във връзка имунизацията и добави, че всички налични дози се разпределят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР