Библейски имена носят голяма част от наследниците на родните звезди.

...
Библейски имена носят голяма част от наследниците на родните звезди.
Коментари Харесай

БГ звезди избраха странни имена за децата си

Библейски имена носят огромна част от наследниците на родните звезди. Преди броени дни рапърът Венци Венц от дуото Павел и Венци Венц стана баща на дребния Ноа. Произходът му е еврейски и има значение на приятност. Според някои името Ноа се свързва със старозаветния патриарх Ной. Интересен факт е, че през 2020 това име е определено за номер 1 в американска ранглиста за имена на новородени, само че у нас не е толкоз известно. Първородната рожба на Венци също е с нехарактерно за България име - Агуая. То произлиза от гръцката митология и символизира наслада, великолепие и хубост.

Богиня

Библейски имена за прелестните си дъщери избраха актрисата Лилия Маравиля и фолкзвездата Преслава. И двете наследнички носят името Паола на деятел Павел. Припомняме ви, че Преслава роди точно на Кръстовден и в началото имало концепция дребната девойка да се споделя Кристина. На финала обаче момиченцето било кръстено Паола, като първата буквичка от името е като на родителите й. Йоан-Дако пък е името на огромния наследник на Юлияна Дончева. Тя упорствала за Йоан, таткото - за Дако, и по този начин. Йоан й напомняло за великия цар Иван Асен II. Той пък желал първородният внук в фамилията да носи името на дядо си Дако. Името на наследница на телевизионния водещ Ники Кънчев - Софи Мария, е плод на въображението на майка й Даниела. Още преди да се роди момиченцето, майка му решила то да носи името на Дева Мария. Даниела взела първите буквички от името на бащата на Ники - Милчо, и от името на майка си Стефка. София идва от богинята на мъдростта.

Тайна

Рапърът Криско дълго време след раждането на щерка си кри пола и името й, до момента в който за изненада на всички не заяви, че наследникът му е момиче и е кръстено Амая. Амая е едно от най- известните и красиви женски имена в Япония, а неговото значение е нощен дъжд. На същото име се стопираха и друга обичана българска двойка - артистът Наум Шопов и половинката му Теа.

С идентични имена кръстиха наследниците си още Петко Димитров и рапърът Тото от хитовото дуо " Скандау “. Те избраха да дадат на синовете си истинското име Доминик. В Европа това име е необятно публикувано измежду момчетата, в католическите страни да вземем за пример това име постоянно се давало на деца, родени в неделя. 

Близнаци

Ианик и Ивиан са имената, които даде на близнаците си Мис Плеймейт Ася Капчикова, а след това кръсти подбуденото си детенце Ириан. Капчикова се опита да изясни на почитателите си в мрежата, че имената са комбиниране на нейното име, името на мъжа й и това на единия дядо. 

Поли Генова кръсти щерка си Леа Катрин. Етиен Леви й разказвал доста за Леа Иванова и това я въодушевило. По това време тъкмо се чудела за име. То трябвало да звучи добре и на британски поради семейството на бащата на бебето, който е филипинец. Така избра Леа Катрин, тъй като другата баба от Филипините се казвала Катрин.

Софка била влюбена в Лоренцо Ламас

Типично в неин жанр, Софи Маринова изненада всички, като преди 20 години кръсти новородения си наследник Лоренцо. Нетрадиционното за България име бе определено от звездата не инцидентно. Още тогава тя изясни освен на родата, а и на медиите, че е била бясно влюбена в холивудската звезда Лоренцо Ламас. Ромската перла решила, че в случай че кръсти сина си на артиста, и той като него ще стане мускулест красавец, който ще води война с неприятните. С днешна дата наследникът на Маринова не е тръгнал да става артист, нито може да се похвали с огромни мускули, само че пък е най-голямата опора и наслада на звездната си майка и даже си е татуирал името й на ръката, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР