“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR) планира извънредно общо събрание на

...
“Бианор Холдинг АД (БФБ: BNR) планира извънредно общо събрание на
Коментари Харесай

Бианор Холдинг прави сток-сплит и разширява Съвета на директорите

“Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR) възнамерява изключително общо заседание на акционерите (ОСА) на 18.09.2023 г, което има за цел да одобри серия от ограничения, които да поддържат тактиката за развиване на групата, като покачат управническия капацитет на компанията и ликвидността на акциите.

Извънредното ОСА ще гласоподава разпределение на част от неразпределената облага на Дружеството от минали години под формата на непаричен дял в акции (увеличение на капитала със лични средства) на актуалните си акционери, чрез издаването на 5 729 595 (пет милиона седемстотин двадесет и девет хиляди петстотин деветдесет и пет) нови акции с номинална стойност 1 (един) лев всяка, като за всяка съществуваща акция се получават 5 (пет) нови. Тази мярка дава началото на серия от дейности ориентирани към стимулиране на търговията с акции и повишение на ликвидността.

Извънредното ОСА ще гласоподава и уголемение на Съвета на шефовете (СД) с трима нови члена: Неделчо Неделчев, Спартак Кабакчиев и Християн Македонски. Очаква се техният управнически опит да способства за по-нататъшното развиване на бизнеса.

Неделчо Неделчев има 28-годишен опит в областта на комерсиалното и капиталовото банкиране и ръководството на активи. Към момента той е ръководител на съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на Общинска банка. През годините е бил член на надзорния съвет, а по-късно и основен изпълнителен шеф на Първа Инвестиционна Банка. Бил е и шеф на Първа финансово брокерска къща. В интервала септември 2003 година – септември 2005 година Неделчев е заместник-министър на превоза и известията с ресори „ Телекомуникации “ и „ Информационно общество “. Бил е и ръководител и заместник-председател на Борда на шефовете на БТК (2003 година – 2005 г.).

Спартак Кабакчиев е действен шеф на “Бианор Холдинг ” АД. Той има над 20-годишен опит в региона на бизнес администрацията и стратегическото ръководство и партньорствата. Кабакчиев е измежду създателите на Cloudpipes, добита от Quickbase през 2019 година и Melon, добита от Kin+Carta през 2022 година До януари 2023 година Кабакчиев заема позицията шеф стратегически партньорства в Quickbase. Преди това той е бил управител бизнес развиване за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е управлявал и бизнес развиването на Flipps Media, дъщерно сдружение на Бианор Холдинг, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на вложения от Силициевата котловина.

Християн Македонски е съосновател и шеф на една от новопридобитите компании в групата на Бианор - ITIDO Technologies. Основният му фокус е бизнес развиването и стратегическото ръководство на компании и екипи. В професионалната му биография се включват основаването на няколко продуктови софтуерни компании в Швейцария и Англия. Македонски е деен член на БАСКОМ (Българска Асоциация на Софтуерните Компании), където работи целеустремено за развиването на ИТ екосистемата в страната.

По-рано тази година, Бианор закупи две нови сдружения, ITIDO и Databreathe, и осъществя сполучливо нарастване на капитала посредством първично обществено предложение на акции на БФБ. Мениджмънтът на сдружението е декларирал интерес към реализиране на нови придобивания в границите на тази и идната година.

За " Бианор Холдинг " АД

bianor-holding.bg

“Бианор Холдинг ” АД (БФБ: BNR) сплотява и управлява група от високо-технологични компании предлагащи характерни ИТ услуги. Дружествата в групата създават профилирани софтуерни решения за водещи корпорации и започващи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обгръща компании от отбранителната, телекомуникационната, софтуерната, медийната и публичния бранш.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР