БГНЕС Зимната ваканция за коледните и новогодишните празници е възможна само

...
БГНЕС
Зимната ваканция за коледните и новогодишните празници е възможна само
Коментари Харесай

Българите пътуват свободно само до 7 страни от ЕС

 БГНЕС Зимната почивка за коледните и новогодишните празници е допустима единствено в 7 страни от Eвропейския съюз, сочат данни от Интерактивната карта за пътувания на Министерството на външните работи (МВнР). Отрицателен PCR тест или карантина пък ще са ни нужни, в случай че решим да пътуваме до останалите 19 страни членки.

Свободно можем да потеглим само към Белгия, Полша, Португалия, Франция, Швеция, Латвия и Люксембург, написа " Монитор “. Във Франция можем да отседнем единствено против декларация за липса на признаци на COVID-19.

Подобна е и обстановката в Белгия - с цел да прекара празниците в страната, всеки земляк би трябвало да попълни анкетна карта, която оказва помощ на управляващите на преценяват какво е здравословното му положение. На база отговорите пък може да се предложи карантина или екскурзиантът да бъде изпратен на тест.

Регистрационна форма се изисква и за всички чужденци, които влизат на територията на Латвия. При пътуването си до Литва също би трябвало да попълним е-декларация, само че и да изберем сред 10 дни карантина или PCR тест.

В 3 пъти повече страни сме " черен лист “ и не можем да пътуваме свободно. В Австрия ще би трябвало след идването си да останем 10 дни в изолираност, като най-рано на петия ден имаме опция да се подложим на PCR тест. Наскоро прилежаща Румъния също вкара ограничавания за българите, влизащи в страната, като там е планувано да останем под карантина в границите на 14 дни. Ако пък престоят ни е по-кратък от 3 дни, управляващите ще ни изискат негативен PCR тест, без да бъдем изолирани.

В случай че сме решили да прекараме зимната си почивка в Словакия, Хърватия, Чехия, Малта или Испания, можем да разчитаме само на отрицателен резултат от PCR проучване за влизане в страната. За отмора в Словения по време на празниците пък можем да избираме сред 10-дневна домашна изолираност или тест за COVID-19.

За 4 от страните карантината е наложителна за българските жители, идващи там. За Нидерландия тя е от 10 до 14 дни, Германия (10 дни), Естония (14 дни) и Ирландия (14 дни).

Едни от най-сериозни ограничавания за българите вкарват Италия и Гърция. Изискванията за влизане в южната ни съседка включват негативен PCR тест и 3 дни наложителна карантина. На границата можем да бъде подложени и на бързо проучване. Почивката на територията на Ботуша пък е допустима против 14-дневна карантина и даване на негативен PCR или антигенен тест.

Честването на коледните и новогодишните празници пък се оказва изцяло невероятно в Унгария, Финландия, Дания, Кипър. До тези страни от Европейски Съюз можем да пътуваме единствено при избрани условия, измежду които съществуването на непрекъснат адрес, лекуване или образование.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР