БГНЕС Вътрешната проверка в ямболската болница, в която почина 18- годишната

...
БГНЕС
Вътрешната проверка в ямболската болница, в която почина 18- годишната
Коментари Харесай

Какво установи проверката в ямболската болница, в която почина родилка?

 БГНЕС Вътрешната инспекция в ямболската болница, в която умря 18- годишната родилка от Стралджа, не е открила лекарски пропуск. Проверка тече и в центъра за незабавна здравна помощ.

Родилката е докарана късно вечерта в понеделник от екип на незабавна здравна помощ Стралджа. Когато е пристигнала тя към този момент е била в безсъзнание, разясни шефът на многопрофилната болница доктор Панайот Диманов пред БНР:

" Тя идва в кома, незабавно екипът я чака на входа, качват я в родилна зала, само че от колата за спешна помощ до родилна зала тя стопира да диша “.

Около 20 минути не престават опитите на медиците да я спасят, само че не съумяват. При направената аутопсия е открито:

" Оказа се удостоверение на диагнозата еклампсия, което е едно тежко затруднение на бременността, изключително в последните месеци “.

Близките на умрялата настояват, че тя е можело да бъде избавена, в случай че е била откарана по-рано в болничното заведение и упрекват екипа на незабавната помощ. 

В момента тече инспекция по случая, посочи началникът на незабавната здравна помощ доктор Парушев.

" Адекватни са дейностите на сътрудниците, само че това е начална информация. Ще излезем със мнение, което ни е поискано от РЗИ, до 10-и този месец “.

По време на бременността дамата не е посещавала съвещания, няма информация за хронични болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР