БГНЕС Правителството ще остане, докато има полза от него, докато може

...
БГНЕС
Правителството ще остане, докато има полза от него, докато може
Коментари Харесай

Дончев: Правителството ще стои, докато има смисъл

 БГНЕС Правителството ще остане, до момента в който има изгода от него, до момента в който може да свърши нещо потребно и до момента в който не се е скъсала връзката с жителите. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на дебатите в Народното събрание по петия избор на съмнение. Той още веднъж беше импортиран от Българска социалистическа партия, този път поради несправяне с корупцията.

" Корупцията е хронично заболяване на българското общество и страна. Научили сме се да живеем с нея. Това е проблем. Българското общество и страната би трябвало да съберат сили да приключат с това заболяване ", съобщи още вицепремиерът.

" Корупцията не се бори с думи и хайки. Тя се бори с институции и закони ", сподели Томислав Дончев пред депутатите.

Той разяснява, че законите у нас са писани, като е взимана практиката от най-развитите страни, а някои текстове са безусловно копирани.

" Има ли болшинство, което е готово да употребява институциите и законите по най-хубавия метод? Какво би трансформирал един нов парламент, при който 10-20% от вас ще бъдат други? ", обърна се вицепремиерът към депутатите.

" Рестарт на страна значи краткотрайна сърдечна непълнота на българското общество. Дали държавното управление би трябвало да подава оставка, или не? Докога ще стои държавното управление? Докато има смисъл, до момента в който има изгода, до момента в който може да свърши нещо потребно, до момента в който не се е скъсала връзката с жителите. Ако тази връзка се е скъсала, няма потребност да ми викате: " Оставка! ". Както е споделил Аристотел: " Не е най-важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира " ", приключи вицепремиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР