БГНЕС Пожар изпепели стопанска постройка и покрива на къща в град

...
БГНЕС
Пожар изпепели стопанска постройка и покрива на къща в град
Коментари Харесай

Семейство остана без дом след голям пожар

 БГНЕС Пожар изпепели стопанска сграда и покрива на къща в град Белица, съобщи БГНЕС. При случая няма потърпевши, само че 4-членно семейство остана без дом и мебелировка. В читалището в градчето в полите на Рила започнаха да събират дарения са потърпевшото семейство. Само за час са събрани 1 000 лв..

В битката със стихията се присъединили четири екипа пожарникари - три от Разлог, и един от Якоруда. Унищожен е покривът на къщата, изгоряла е стопанска сграда до нея, бали с фураж, четири агнета, черна и бяла техника, аргументите за пожара и цената на нанесените вреди са в развой на определяне, оповестиха от полицията.

Под покрива няма плоча, а гредоред, поради което огънят е унищожил цялото домашно имущество на фамилията, къщата е едноетажна. Преди обяд през днешния ден съседи на фамилията, чиято къща изгоря, разчистваха отломките. Според тях в случай че е имало вода в чешмите, къщата щяла да бъде избавена. " Според кадастъра в община улицата продължава, само че в реалност не е по този начин, в чешмите водата едвам капе, нямало налягане ", описаха съседите, чиято къща е оживяла с помощта на това, че е нямало вятър.

С половината от събраните средства ще бъде закупен ледник за фамилията. То е в тежко материално състояние. Преди обяд те бяха на разпит в полицейския сектор в градчето.

По време възникването на пожара в къщата е било единствено детето, импровизирано то е провокирало пожара, играейки си с пиратки. След като пламнала плевнята, то изтичало и споделило на съседите. Кметът на Белица Радослав Ревански е в отпуск, заречен е да изпрати бригада, която да разчисти отломките. От ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград оповестиха, че сигналът за огнения случай е подаден през вчерашния ден към 17.45 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР